Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новца нема, али ће програма бити
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2013.

Аутор: С. М. Извор: Дневник

Новца нема, али ће програма бити

- Не знам који је то извор навео да ћемо прекинути емитовање програма Радио-телевизије Војводине. Не, дотле ћемо издржати, није то нешто што је везано за један дан. Сваког дана ми на програму подсећамо гледаоце у каквим се проблемима налазимо. Пословање је све теже и теже, а не знам да ли ико може да каже да се то види на програму јер наша гледаност и слушаност расту - изјавио је Слободан Арежина, директор и главни и одговорни уредник Телевизије Нови Сад, поводом скорашњих натписа да ће РТВ прекинути емитовање програма 1. септембра.

Од када је донета одлука да се укида претплата до тренутка када ће функционисати систем финансирања кроз буџет, протиче много времена, а наплата је све мања. У међувремену, ситуација у РТВ је тешка, јер нема новца за плате, хонораре, али ни за основна радна средства.

- У договору су бројне акције којима покушавамо да решимо овај проблем јер смо сад ушли у фазу у којој је велика несташица пара која се догодила због чињенице да су људи били на годишњим одморима и нису измиривали своје обавезе, да нова фирма која је формирана за наплату електричне енергије има својих проблема и сада су у току озбиљни разговори како да се то превазиђе.

Тако да функционишемо по принципу да су запослени разумели ситуацију и раде максимално и у овим условима - објашњава Арежина, наводећи као два највећа проблема кашњење плата месец и по и недостатак репроматеријала.

Све то је разлог да се преговори максимално убрзају.

- У току су преговори да се у том будућем систему финансирања обезбеди равноправни статус РТС-а и РТВ-а. У смислу да се убрза процедура финансирања из буџета, док се не нађе прави модел финансирања, преко таксе или нешто друго. Различите су процене када ће то бити, све зависи од тога када ће Скупштина ставити на дневни ред тај сет закона, а ми покушавамо да нађемо неко решење у међувремену - изјавио је Арежина.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

28.08.

2013.

anonymous>stalni gledalac [нерегистровани] у 20:30

demagogija

Postovani urednici, vas tekst da nema novca ali ce biti programa je demagogija ili mazohizam.kao kada biste napisali da u pekari ima hleba dzabaka, ili u restoranu pica i hrane za dz.nema para, nema ni programa to je posteno reci i napisati. ili ce novinari i ostali da rade dzabe, sto je najblaze receno neposteno. ako vojvodini, privredi i gradjanima ne treba televizija vojvodine, u cemu je problem. zasto biste se trudili da radite dzabe, kad to POTROSACIMA NE TREBA.sve drugo je ulagivanje ili lakirovka, koja je i dovela do ovakvog stanja. verujem da su gledaoci siti tv izvestaja u kojima je sve ok, cvetaju ruze i obecanja, jedino nema para...eto dokle je doslo takvo informisanje...drugacije nije ni zasluzilo...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси