Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Смедерево поново на аукцији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2013.

Извор: Преглед, Бета

ТВ Смедерево поново на аукцији

Градско веће Смедерева дало је јуче сагласност за смањење броја запослених у Јавном предузећу Телевизија Смедерево са 49 на 34, јер тој кући основаној пре две деценије предстоји приватизација. Телевизија Смедерево обавезна је да оснивачу, Градској скупштини, достави допис о формирању тима за реструктурирање, који ће чинити представници те медијске куће, синдиката, оснивача и Националне службе за запошљавање.

Један од ранијих в. д. директора те медијске куће Јовица Шешлак рекао је агенцији Бета да ће и са 34 запослена, ТВ Смедерево са дотрајалом опремом и застарелом технологијом, тешко наћи купца.

„Телевизија је 2008. имала 39 запослених и добро је пословала, а оптималан број радника никако не би требало да премаши 20 људи, мада је и то сувише“, рекао је Шешлак.

Прва аукција Телевизије Смедерево оглашена је 2010. за почетну цену од 90.000 динара и депозитом од 484 евра.

Тада је најбољу понуди дао одборник Милан Лукић, вођа групе грађана "За боље Смедерево" који је пре тога купио "Радио Смедерево" и недељник „Наш глас“.

Агенција за приватизацију раскинула је с Лукићем уговор о куповини недељника јер је није исплатио излицитирани износ, а ТВ Смедерево није преузео јер није платио ни прву рату лицитираног износа. ТВ Смедерево од пре три месеца свело је рад на 14 сати програма, од којих је око 60 одсто реприза и реемитовања емисија преузетих од других кућа, с минимумом властите продукције, претежно саопштења из полиције и кабинета градоначелника. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси