Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пајтић: Борићемо се за РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 08. 2013.

Извор: Преглед

Пајтић: Борићемо се за РТВ

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је јуче на отварању Фестивала фолклорног стваралаштва Русина у Куцури, да ће се Влада Војводине и даље борити за опстанак Радио-телевизије Војводине, за стечена права и за програме на језицима националних заједница, саопштио је данас Биро покрајинске владе за односе с јавношћу. „Данас није лако сачувати стечено право и због тога се сви заједно морамо трудити да у Војводини свако буде у прилици да са поносом каже да је Србин, Мађар, Русин, Словак, Хрват, Румун, без бојазни од тога на који начин ће неко реаговати“, рекао је Пајтић отварајући синоћ фестивал „Куцурска жетва“.

 

У Војводини „много пажње поклањамо томе да се сачува посебност сваке заједнице, а истовремено све те културе, језици, музике, кулинарство, преплићу се, и на један посебан начин чине јединствену целину“, рекао је Пајтић.

Он је нагласио да је веома важно „да негујемо оно што су наши преци пре неколико векова донели као велико богатство, независно од тога одакле су дошли“.

Пајтић је захвалио Русинима што на „величанствен начин чувају своју традицију и баштину“ и додао да је Влада Војводине увек била партнер у очувању и унапређењу култура свих народа и свих зајеница које на овим просторима живе.

„Куцурска жетва“ је традиционална манифестација, која се ове године одржава у оквиру обележавања јубилеја - 250 година откада су се Русини доселили у Куцуру. У оквиру те манифестације, како се наводи у саопштењу, обележен је и век од изведбе прве представе на русинском језику.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси