Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вербализам о модерној Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 08. 2013.

Аутор: Гордана Суша Извор: Блиц

Вербализам о модерној Србији

Вучић постаје ментални феномен. У незамисливо дугој предизборној кампањи, реконструкција Владе је део тога, згрће присталице на све стране, а оне, парадоксално али разумљиво, не деле с њим све његове идеје, поготово вербализам о модерној Србији.

Грађанска опција избледела и онемоћала, спас види у Вучићевом преузимању њених програма, унапређењу преговора с Приштином; мало левљи, мало деснији и они око центра, позивају се на његову нулту толеранцију према корупцији и хапшење Мишковића; левљи од левљих и деснији од деснијих - екстремни дакле - подржавају Србина, брате, патриоту, који не дозвољава АП Војводини да нормално дише, док разговор са Ђиласом о Београду на води, сматрају тактизирањем пред рушење „Жутог“...

Транспарентно или закулисно, слагали се или не са њим, укључујући и Србе с Косова, заједнички именитељ свима је овај нови Вучић. Нови Александар, постао је презентер нечег што је изван њега самог, по систему: за свих помало за сваког понешто, под паролом, коју тек треба да докаже, за Србију највише!

Ако је једном Милици Делевић нудио сектор евроинтеграција, не би ме изненадило да Тасовцу понуди Министарство културе, што би без сумње наишло на одобравање јавности, али ме не би запањило да исто понуди већ удомљеном радикалском пријатељу Радошу Љушићу?!

Или да смени Мировића уместо што овај смењује Пајтића... Зато се од Вучића највише, али и свашта очекује! Да све одлучује, а да не буде диктатор!

Очекује се она милијарда инвестиција коју је обећао Тома и милијарда новостворених дугова који воде у банкрот! Да почне преговоре о придруживању ЕУ и да Европи каже “њет”!

Да открије крађу на изборма и да манипулатор истих постане градоначелник. Да држава изађе из медија и да их преузме. Да се укине претплата и РТС и РТВ финансирају из буџета, и да тајне групе пишу нове законе и да се позивају на Вучића, а да он то не зна! Мало морген! Има ту много, много вербализма о модерној Србији. А можда умножавање и репродуковање модерних, демократских симбола служи само томе да би били опструисани?!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси