Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Блиц спрема још десетак тужби против Информера!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 08. 2013.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Блиц спрема још десетак тужби против Информера!?

Адвокати компаније „Рингијер Аксел Шпрингер“, која издаје Блиц, добили су налог да буквално затрпају Информер тужбама и униште нас на суду!

- Тужба за нелојалну конкуренцију којом траже одштету од 12 милиона динара само је једна, а већ је спремно још десетак тужби за клевету и увреду. Укупан одштетни захтев према вама биће већи од 25 милиона динара! - преноси извор Информера из Блица. Према његовим речима, главни уредник овог листа Веселин Симоновић и директорка „Рингијер Аксел Шпрингера“ Јелена Дракулић својим сарадницима увелико најављују да ће добити милионе на суду!?!

- Веса је дословце рекао: „Не знају они на кога су се намерили, мораће да нам плате силне милионе!“ - преноси наш саговорник.

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић јуче је још једном апеловао на надлежне у држави да не дозволе злоупотребу суда, завођење „цензуре и страховладе Блица у Србији“.

- Не бежимо од одговорности, ако је има, али тражимо да нам се суди строго по закону. За све што смо објавили имамо документацију и кредибилна сведочења.

Још једном да подсетим, ми само тражимо да се јавности Србије саопшти колико пара је и по којим све основама Блиц наплатио од државе од 2000. до 2012. године? Шта је ту проблем, чему паника и претње уништењем ако је све заиста било по закону, како они тврде?! - запитао је Вучићевић.

Иначе, како сазнајемо, Блиц је тужбу због наводне „нелојалне конкуренције“ поднео и против РТВ Пинк. Одштетни захтев у њиховом случају је више од 50 милиона динара!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси