Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нећемо да плаћамо све брљотине РАТЕЛА!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 08. 2013.

Аутор: Слађана Вукашиновић Извор: Наше новине

Нећемо да плаћамо све брљотине РАТЕЛА!

Републичка радиодифузна агенција (РРА) не жели да плаћа силне милионе због брљотина које је направио Рател!

Због тога ће, уколико и другостепени суд буде донео одлуку да РРА треба солидарно да сноси трошкове надокнаде од 650 милиона динара због изгубљеног спора са СОС каналом, ова агенција тужити Рател јер сматра да нема одговорност за доделу технички неисправног канала овој медијској кући, сазнају Наше новине.

Грешке плаћају грађани

Ако се то деси, Рател би могао да изгуби још један судски процес, па би и ова грешка челника те куће била натоварена на грбачу пореских обвезника Србије. По свему судећи, 10 милиона евра биће цена која ће се натоварити на грбачу грађана Србије, која је већ знатно повијена због ненаменског трошења пара из буџета, службених путовања, неколико пута увећане цене закупа...

Ова сазнања индиректно је потврдио и извршни директор РРА Драган Лукић, који за Наше новине каже да се они апсолутно не проналазе у првостепеној пресуди са СОС-ом, на коју су уложили жалбу.

- Наша одговорност у овом спору не постоји, па самим тим ни штета коју треба солидарно да платимо. РРА је дужна да по плану расподеле фреквенција, у чијем доношењу учествују Рател и надлежни државни орган. Уколико и другостепени суд утврди нашу одговорност за технички додељену неисправну фреквенцију, ми ћемо предузети сва правна средства укључујући и суд - каже Лукић за Наше.

Рател ништа није прихватао

Он сматра да туђе пропусте РРА не може да плаћа.

- За нас је то износ који ми апсолутно немамо и који би нас довео до уништења јер је наш годишњи буџет двоструко мањи од одштетног захтева. Уколико смо ми солидарно тужени, то не значи да солидарно и сносимо одговорност за технички проблем који је настао са СОС каналом јер је наша одговорност у свему овоме - нула. Ми смо желели да се овај спор реши медијацијом, што би било знатно јефтиније, на шта је пристајао и СОС, али представници Ратела нису прихватили такво решење - додаје Лукић.

Његове речи потврђује и некадашњи члан савета РРА Веља Милошевић.

- РРА је формирала радну групу, у којој је поред мене био и Слободан Ђорић, а која је покушала да укаже Рателу да се спор мора решити мирним путем јер су сви параметри на страни СОС канала. Међутим, Милан Јанковић и Јован Радуновић, који су представљали Рател, нису хтели ни да чују. Да се то решило мирним путем, штета би била мања неколико пута, али њих то као да није интересовало јер они имају и фонд за накнаду штете, а РРА то нема - каже Милошевић за Наше.

 Шест закупнина као амбасада

Колико је надувана цена закупа зграде у Вишњићевој 8, коју Рател месечно плаћа скоро 58.000 евра, потврђује и јуче објављен оглас за продају зграде амбасаде у Будимпешти по цени од 290.000 евра. За непуних шест закупнина Ратела може да купи хрватску амбасаду!

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси