Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић: Без РТС-а Србија је умоболна држава!!!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 08. 2013.

Извор: Наше новине

Тијанић: Без РТС-а Србија је умоболна држава!!!

Александар Тијанић, директор РТС-а, изјавио је да је без доброг јавног сервиса Србија умоболна држава.

 

- Све што сам до сада видео у предлозима новог закона представља чисту еутаназију за РТС - рекао је Тијанић у интервјуу за „Недељник“.

Проблем је, додао је он, нечији план за који не сумња да, како каже, постоји у нечијим главама, да српско јавно мњење пошаље у загрљај власника комерцијалних медија.

- Проблем је што падајући у њихов загрљај западате у њихове шапе. Али ако само осам година најгледанија српска телевизије, ваљда је то видљив доказ жилавости остатка писмености и нормалности. Овде сви мудрују шта држава или друштво треба да ураде за РТС. Право питање је шта Јавни сервис треба да уради за Србију и да помогне Србији. А то што треба да уради не може без новца и креативних људи. А где је новац? А где су креативци - пита Тијанић.

Говорећи о таблоидима у држави, Тијанић подсећа да су настали када је опозиција оставила грађане на цедилу, а Слоба још био на власти.

- Нису сви таблоиди потекли из истог жуманца. У то време ја сам у озбиљним новинама какве су НИН писао таблоидне текстове против такозваних наследника. То ми је била једна одбрана од лакираних бубашваба. Али таблоидни прегрех није медијски. Србија је у основи политички таблоидна творевина. Мала, али важна савремена илустрација - каже Тијанић, додајући да је на једном пријему председник Србије, како каже „циљано гласно“, рекао: „Слушај, Тијанићу, лакше сам сменио Бориса Тадића него тебе.“ Тијанић је рекао и да су у политици неумесна историјска поређења личности и нетачне аналогије.

- С којим Ђинђићем упоређују Вучића? Са мртвим или са живим Зораном? За живота Ђинђић је био тачно десети део онога што је постао после стрељања. А током живота, у самом Зорану је било бар три Ђинђића. Не скрива себе ни Вучић кад за себе каже да њега самог има „два комада“: „рани“ и „зрели“ Вучић. Па шта онда од свега реченог упоредити - каже Тијанић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси