Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење Коалиције запослених у медијима, Крагујевачке иницијативе и Синдиката новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2013.

Извор: СИНОС

Саопштење Коалиције запослених у медијима, Крагујевачке иницијативе и Синдиката новинара Србије

Коалција запослених у медијима, Крагујевачка иницијатива и Синдикат новинара Србије, поводом најновије изјаве члана Радне групе за израду медијских закона Саше Гајина, захтевају од председника Владе, министра културе и информисања и заштитника грађана Србије одговре на следећа питања:

1. Да ли је Влада Србије донела било какав акт о редефинисању усвојене Медијске стратегије? Ако није, на основу чега је Министарство културе и информисања донело решење о формирању Радне групе за писање медијских закона са задатком редефинисања Медијске стратегије?

2. Који су то кругови и неформалне групе заинтересоване за медијско законодавство утицале на садржај нацрта закона објављених на сајту Министарства културе и информисања?

3. Колико је тајних састанака одржано на којима су преправљане одредбе закона који су претходно били усаглашени на Радној групи и ко је испред Министарства културе учествовао на овим састанцима?

4. Ко је организатор тајних састанака и ко су чланови тајне радне групе?

5. Ко су стварни аутори нацрта закона о јавним сервисима који је објављен на сајту Министарства културе и информисања?

6. Ко је одобрио објављивање овог нацрта закона ако иза њега не стоји Радна рупа и министар културе и информисања?

7. Зашто Министарство културе и информисања наставља са  игнорисањем Коалције запослених, Крагујевачке иницијативе и Синдиката новинара Србије, када они окупљају највећи број запослених у медијима Србије?

Коалција запослених у медијима

Крагујевачка иницијатива

Синдикат новинара Србије

 

У Београду, 22. августа 2013. године

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси