Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Солидарност "Пешчаника" са Биљаном Србљановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2009.

Извор: Данас

Солидарност "Пешчаника" са Биљаном Србљановић


Београд - Емисија Пешчаник неће бити емитована 22. маја, а екипа те емисије биће испред суда у коме се одржава рочиште против оптужене Биљане Србљановић у знак подршке, саопштила је екипа емисије Пешчаник Радија Б92.

У саопштењу се наводи и да ће екипа бити испред просторија градског судије за прекршаје у Улици кнеза Милоша 47. Екипа емисије Пешчаник позвала је све слушаоце да у знак солидарности стану у одбрану Биљане Србљановић.

Она је оптужена да је кршила јавни ред и мир, кривично дело за које је предвиђена новчана казна или казна затвора до 60 дана и обавештена је да ће, уколико се не појави на рочишту бити принудно приведена.

Србљановићева је 1. марта прошле године била гошћа Пешчаникове промоције у Панчеву, коју су насилно покушали да прекину припадници удружења Двери српске. У томе их је спречила публика која их је избацила напоље. У саопштењу се истиче да је полиција морала да поднесе пријаве против макар неког од тих особа, међутим, „нисмо чули да је било ко од њих кажњен, али је полиција после промоције поднела прекршајну пријаву против Србљановићеве“.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси