Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милановић подобнима дуплирао станове?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 05. 2009.

Извор: Дневник

Милановић подобнима дуплирао станове?


Суђење некадашењм директору Радио-телевизије Србије Драгољубу Милановићу због сумње да је злоупотребио службени положај у вези са доделом станова запосленима у тој медијској кући требало би да се настави саслушањем сведока данас у Окружном суду у Београду.

Милановић се терети да је мимо стамбене комисије, без одговарајуће ранг-листе и без писане сагласности главних уредника, додељивао станове у закуп запосленима у РТС-у, измеђ у осталих и онима који су их већ имали. На тај начин он је „другом прибавио противправну имовинску корист од 38 милиона динара, а 53 особе су добиле спорне станове“ - стоји у оптужници.

Окружно тужилаштво терети Милановића да је, од 4. септембра 1996. до 21. августа 2000, у Београду, као генерални директор РТС-а, злоупотребио службени положај, додељујући станове и стамбене кредите „дефицитарним кадровима“ и тако другоме прибавио противправну имовинску корист.

Милановић у пожаревачком затвору „Забела“ издржава десетогодишњу затворску казну због погибије 16 радника РТС-а током НАТО бомбардовања, а казна му истиче 1. септембра 2012. године.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси