Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлука о фреквенцији Авале у петак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 08. 2013.

Извор: Б92

Одлука о фреквенцији Авале у петак

На Седници Савета РРА закључено да се одлука о додели националне фреквенције коју је користила ТВ Авала донесе у петак. Одлучено и да се опомене ТВ Пинк. На данашњој седници Радиодифузне агнеције одлучивало се и о додели регионалних фреквенција, а та тачка дневног реда је завршена, односно те фреквенције су додељене. За регионално покривање конкурисали су ТВ Јединство и ТВ НП из Новог Пазара, ТВ Телемарк из Чачка, Моја ТВ из Београда и Радио М из Књажевца.

Ова одлука је уследила због додатног времена које је потребно за анализу документације.

Извршни директор РРА Драган Лукић објаснио је, после седнице која је била затворена за јавност, да су чланови Савета завршили расправу али да су сматрали да је пре доношења одлуке потребно да још једном проуче приложену конурсну документацију.

"Због сложености и одговорности према јавности и другим емитерима дошли смо до закључка да је потребно додатно анализирати достављену документацију", рекао је Лукић.

Упитан да ли је могуће да фреквенција не буде додељена никоме, односно да буде коришћена за потребе процеса дигитализације телевизије, Лукић је објаснио да такву одлуку не може да донесе Савет РРА.

"Надлежни органи могу да донесу измену плана расподеле фреквенција. Мрежа је у слободњ расподели и док надлежни орган не донесе одлуку о њеном изузимању ми смо дужни да је расподелимо", рекао је Лукић.

За националну фреквенцију која је остала "упражњена" након гашења ТВ Авала конкурисале су ТВ Нова и ТВ Коперникус Свет плус 3, а додела те фреквенције у последње време изазива пажњу због спора око тога да ли је уместо доделе фреквенције боље спровести дигитализацију.

Раније данас, Независно удружење новинара Србије најоштрије је протестовало због одлуке РРА да затвори за јавност данашњу.

На данашњој седници РРА одлучено је и да се ТВ Пинк опомене због напада на дневни лист "Блиц" и његовог главног уредника.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

08.08.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 14:15

Dodata "analiza dokumentacije"

Ako je istina da je Savet RRA dobio nalog iz vrha Vlade Srbije da nikom ne dodeli novu nacionalnu frekvenciju koju je koristila TV „Avala“ i da nađe pravni način da poništi konkurs (“Blic”', "Ništa od Sulejmana, RRA ne da frekvenciju" - http://uns.org.rs/sr/desk/media-news/18178/nista-od-sulejmana-rra-ne-da-frekvenciju.html), onda je jasno zasto je potrebna dodata "analiza dokumentacije".

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси