Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли РРА сме да казни „Пинк“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2013.

Аутор: П. М. Извор: Блиц

Да ли РРА сме да казни „Пинк“

Републичка радиодифузна агенција је једино тело које поступајући по закону може да стане на пут самовољи Жељка Митровића који већ данима на својој ТВ станици „Пинк” гнусним лажима и најнижим увредама напада „Блиц” и његовог главног уредника Веселина Симоновића, незадовољан нашим професионалним извештавањем о несрећи у којој је његов син усмртио девојку.

Међутим, питање је да ли РРА сме и жели да стане на пут злоупотреби националне фреквенције.

До сада су били прилично спори у одлучивању - „Пинк” је био кажњен само због говора мржње у риалитију „Фарма”, као и због неприхватљивог садржаја у емисији „Тренутак истине”. После ова два прекршаја, за које је „Пинк” платио новчану казну, следећа мера би могла да буде затамњење екрана, али је питање да ли оваква РРА има снаге за тако озбиљне одлуке.

Нападима Митровића на „Блиц” и његовог главног уредника успоротивила су се сва струковна удружења, а управни одбор Асоцијације медија послао је захтев Савету РРА још 26. јула да се изјасни о кампањи ТВ Пинка. Ни после више од недељу дана од РРА није стигао никакав одговор, осим неформалних најава да ће се састати средином следеће недеље.

Ми смо послали захтев РРА да се изјасни поводом оптужби ТВ Пинка и тај захтев је потписало једногласно свих девет наших чланова управног одбора. Нисмо добили одговор - каже Зоран Секулић, председник управног одбора Асоцијације медија. На нашу молбу да прокоменатрише инертност у раду РРА, члан савета овог тела Горан Пековић каже:

Можда се такав утисак стиче, али РРА често покреће прекршајне поступке против многих емитера, па и „Пинка“. Проблем је што је поступак спор и завршава на суду који је претрпан предметима, а ми немамо евиденцију да ли су кажњени емитери платили казну - каже за „Блиц” члан савета РРА Горан Пековић.

„Пинк“ преварио РРА

Почетком фебруара ове године РРА је покренула прекршајни поступак против ТВ Пинка због садржаја емисије „Прељубници” емитоване 8. фебруара, „која може да нашкоди фи зичком, менталном или моралном развоју деце и омладине”. ТВ Пинку је наложено да емисију „Прељубници” не може да емитује пре поноћи. Митровић је променио име емисије у „Балканске преваре” и наставио несметано да је емитује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси