Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА мора да поступи по закону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2013.

Аутор: Светомир Марјановић Извор: Блиц

РРА мора да поступи по закону

Након најаве Савета РРА да ће следеће недеље разматрати пријаву коју је “Блиц” поднео против Жељка Митровића и његове телевизије због бруталног вређања “Блица” и главног уредника Веселина Симоновића, једино што очекујемо је да одлука РРА буде по закону који не дозвољава злоупотребу националне фреквенције и пласирање гнусних лажи којима се бавио Митровић.

Од почетка напада власника “Пинка” који је почео бруталним увредама на рачун “Блица” и главног уредника зато што му се није допао начин на који смо извештавали о саобраћајној несрећи у којој је његов син усмртио седамнаестогодишњу Андреу Бојанић, наш циљ није била свађа и препуцавање са Митровићем. Не.

Митровић је такав какав јесте и каквог га је јавност видела претходних дана (и година). Адреса којој се свих ових дана обраћао “Блиц” је Савет РРА који воде владика Порфи рије и његов заменик Горан Караџић. Они су надлежна, независна институција чији је посао да спречи било кога да злоупотребљава националну фреквенцију. Митровић жели да нас ућутка, у чему неће успети.

“Блиц” ће наставити објективно да извештава своје читаоце. “Блиц” се током овог сукоба у који смо увучени понаша одговорно и професионално. Нисмо вређали, понижавали никога, износили смо чињенице, обавестили смо јавност о разлозима због којих нас је напао Митровић, добили смо подршку свих новинарских и струковних удружења, прикупили смо и послали Савету РРА све оно што је власник “Пинка” изговорио о “ Блицу” и његовим уредницима. Сада чекамо одлуку Савета РРА.

Радећи свој посао, они спречавају да се сутра неко други нађе на мети “Пинка” и његовог власника. У случају да регулаторно тело одлучи да не поштује закон, бићемо принуђени да правду потражимо од неких других домаћих и међународних институција. Верујемо да је Србија, која ускоро треба да почне преговоре о чланству у ЕУ, демократска и правно уређена држава у којој институције морају да заштите оне чија су права угрожена. Верујемо да наше мишљење деле и они који су добили мандат да такве институције воде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси