Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Силоси блокирају ТВ и радио-сигнал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 08. 2013.

Аутор: Радослав Медић Извор: Блиц

Невоље житеља дела Оџака

Силоси блокирају ТВ и радио-сигнал

Житељи Оџака који живе надомак силоса више од три деценије не могу да прате ни телевизијски ни радио-програм.

Разлог су предајници који су постављени на врху силоса, као и антена, неколико мобилних оператера и регионалне радио-станице. Како се број предајника повећавао, тако је пријем слике и тона на ТВ апаратима бивао све лошији.

Око 700 домаћинстава је годинама безуспешно слало молбе и жалбе министарствима, агенцијама, РАТЕЛУ, али решења није било. Ни надлежни у некадашњем „Житопродукту“, који је био власник силоса ни у „Дијаманту“, који је садашњи власник, нису уважавали жалбе јер се од издавање у закуп простора на врховима својих силоса солидно зарађује.

Један од оних који је годинама покушавао да промени то стање је и Радомир Бошковић, чија се кућа налази у Занатској улици, непуних сто метара од силоса „Дијаманта“.

Све смо покушавали да дођемо до квалитетније слике и тона на ТВ апаратима. Није нам ништа полазило за руком, а морали смо да плаћамо редовну претплату.

Уморила нас је та дугогодишња борба и ја сам пре две године одлучио да се прикључим на кабловску телевизију - каже Бошковић.

Све смо пробали да бисмо имали што бољу слику и тон. Окретали смо антене у свим могућим правцима, али није помагало. Једино кад силоси остану без струје и предајници без напајања, имамо одличну слику, али се то ретко дешава. На силосу је начичкано најмање десетак антена, а нас забрињава и електромагнетно зрачење јер је у близини и дечји вртић - наглашава Жарко

Станковић, радио и ТВ механичар.

Били су стручњаци из РАТЕЛА, урадили неколико провера и поштено нам рекли да не могу ништа учинити. Кажу да ће нашим невољама доћи крај када почне да се примењује дигитална техника. Ја сам после тога дигао руке иако и даље редовно плаћам претплату - огорчен је Станковић.

Предајници мимо закона

По законским одредницама из 2009. године инсталирање антена и предајника у насељу је строго забрањено, а у одељењу за грађевинарство СО Оџаци кажу да је дозволу за постављање антена дало Министарство за просторно планирање. - Ако је по закону забрањено, како су се онда на силосима „Дијаманта“ нашли предајници и антене више мобилних оператера?! Ко је одговаран за наше вишегодишње малтретирање? - огорчени су мештани. И поред неколико покушаја, новинар „Блица“ није успео да добије коментар од надлежних у „Дијаманту“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси