Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Двадесет година "деведесетдвојке"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2009.

Извор: Данас

Двадесет година "деведесетдвојке"


На дан прославе свог 20. рођендана, ТВ Б92 емитује документарац о прве две деценије рада „девдесетдвојке“. Настанак, деловање и развој Радија Б 92, а касније и осталих чланова медијске породице, неодвојиво су повезани с бурним догађајима у Србији деведесетих, али и у периоду после демократских промена.Убрзо по оснивању, 15. маја 1989, „деведесетдвојка“ је постала један од ретких слободних медија у Милошевићевој Србији.

Током историјских превирања у друштву (9. март, демонстрације 96/97, 5. октобар), Б92 није био само пуки известилац,већ и активни учесник догађаја. У међувремену, трајала је његова борба против говора мржње, насиља и нетолеранције, а организоване су и многобројне цивилне, антиратне и хуманитарне акције. Због оваквих активности, Радио Б92 је неколико пута био забрањиван, па је програм емитован „герилски“ - из приватних кућа и станова.

У документарном филму који се вечерас приказује, уз мноштво архивског материјала, али и старих џинглова и шпица, видећемо и чути осниваче, уреднике, новинаре и друге људе који су носили програм „деведесетдвојке“ током првих 20 година њеног постојања. (Б 92, 22.00)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси