Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари криви за Бекутин милион?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 07. 2013.

Извор: Радио 021, Б92

Новинари криви за Бекутин милион?

За концерт Ане Бекуте у Горњем Милановцу, када је из буџета плаћено 1.051.000 динара, општинско руководство нашло је кривце у новинарима, пише 021.

У "Документованој информацији која се грађанима ставља на увид" из Кабинета председника општине објашњава се да је то учињено због новинара "који својим писањем и даље имају намеру да оспоре добру организацију тог концерта".

На седници Општинског већа о чему је поднета ова информација наглашено је да "поједини медији и политички опоненти и даље то коментаришу".

То је учињено после бројних одборничких питања колико је то коштало пореске обвезнике као и прошлонедељне најаве Општинског одбора ДС да ће поднети кривичну пријаву против председника општине Милисава Мирковића за ненаменско трошење буџетских средстава.

Новинари који су о томе писали данас су саопштили да никада нико није поменуо организацију концерта већ су преносили питања и критику о исплати милион динара за "Анино певање у присуству Мркоњића" а председник општине је тврдио да је то био "хуманитарни концерт".

Како је за агенцију Бета јуче изјавио потпредседник Општинског одбора ДС др Добросав Лазаревић ово је "скандалозно искривљавање чињеница јер је народ незадовољан што је милион динара плаћено естрадној звезди за певање у овој кризи а организација концерта је небитна".

"Задатак локалне самоуправе није да организује концерте и да то плаћа парама народа, већ да води рачуна о условима живота грађана и комуналним питањима а за концерте постоје друге институције" - рекао је др Лазаревић.

Он је најавио да ће правни тим Демократске странке ове недеље поднети кривичну пријаву против председника општине.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси