Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА одлучује о фреквенцији ТВ Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2013.

Извор: Б92, Бета

РРА одлучује о фреквенцији ТВ Авала

Београд -- Републичка радио-дифузна агенција требало би да данас одлучи о додели националне фреквенције коју је користила ТВ Авала, и о додели регионалних фреквенција.

РРА је објавила прошле среде, 17. јула, да је Савет РРА разговарао са заступницима "ТВ Нова" и "ТВ Коперникус Свет плус 3" који су поднели пријаву за национално покривање.

Разговори су обављењи и с представницима "ТВ Јединство" и "ТВ НП" из Новог Пазара, "ТВ Телемарк" из Чачка, "Моја ТВ" из Београда и "Радио М" из Књажевца који су конкурисали за регионално покривање.

РРА је раније објавила да ће одлуку за доделу националне фреквенције за емитовање телевизијског програма донети на основу процене пословног успеха кандидата, гледаности ТВ станице, искуства у области радиодифузије и претежне делатности, а у интересу стимулације развоја домаће радиодифузије и доприноса квалитету и разноврсности програма.

Вредноваће се и понашање подносиоца пријаве, досадашње, а и током конкурса, транспарентност власничке структуре и порекла капитала, као и спречавање отвореног или прикривеног наметања преовлађујућег утицаја на јавно мњејне у области радиодифузије.

По раније објављеним подацима, власник 100 одсто капитала "ТВ Нове" (Nova.rs television) је "Нова.рс медиа холдинг" из Београда.

Већински власник тог холдинга, са 85,1 одсто удела, је холандска компанија "БД медија инвест", а власник те фирме је холандска компанија "Њу Амстердам сититраст" (New Amsterdam Cititrust) у којој 99 одсто има Немац Бернд Матијас Дител (Matthias Dietel), а један одсто Улф Малте Иверсен, такође држављанин Немачке.

Мањински удео у фирми "Нова.рс медија холдинг" имају власник продукцијске куће "Вижн тим" (Vision team) Драган Ђурковић из Београда са 7,9 одсто, док седам одсто има "ГМГ медија група" (media group) у власништву Немца Урлиха Брока.

Власник КЦН (Kopernikus Cable Network) из Ниша је Звездан Миловановић који директно има 47,71 одсто капитала и још 47,59 одсто преко предузеће "Твинел" (Twinel) из Ниша чији је он једини власник. Преосталих 4,7 одсто капитала "Коперникуса" је власништво Митре Миловановић, објавила је РРА.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси