Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас Скупштина акционара Дневник холдинга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2013.

Извор: РТВ, Танјуг

Данас Скупштина акционара Дневник холдинга

Поновљена седница Скупштине акционара "Дневник холдинга" А.Д. у реструктурирању биће одржана данас, а на дневном реду је, између осталог, усвајање програма реструктурирања и процењене вредности акција, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

 

Вучевић је додао да је као градоначелник Новог Сада добио позив од Скупштине акционара да присуствује седници, јер су град Нови Сад и Република Србија власници капитала у том акционарском друштву.

"Добили смо позив да присуствујемо седници Скупштине акционара Дневник холдинга, која је заказана сутра у 13 сати", рекао је јуче Вучевић Танјугу, додајући да се на дневном реду налазе одлуке о усвајању програма реструктурирања, процењене вредности акција, утврђивање емисионе цене акција и повећање основног капитала и емисије акција.

Власничка структура у акционарском друштву "Дневник холдинг" и пословање тог предузећа последњих дана били су повод за оштру полемику између кабинета градоначелника Новог Сада, Покрајинског одбора ДС и Градског одбора СНС.

Из Вучевићевог кабинета и Градског одбора СНС упућивана су саопштења у којима се упозоравало да покрајинска администрација покушава да "статусно недозвољеним средствима преузме већинско власништво Републике Србије и Новог Сада" и да стави "Дневник холдинг" под контролу.

Са друге стране из Покрајинског одбора ДС оптуживали су градоначелника и напредњаке да не схватају да је и Покрајина део Републике Србије и да намерно годинама уназад законски није регулисан положај "Дневник холдинга" како би се искористило то што законски један део акција није припао Покрајини.

У једном од саопштења из Вучевићевог кабинета, између осталог, се наводи и да би директорка "Дневник холдинга" Татјана Брдар, која се, како је речено, сврстала на страну покрајинске владе, требало да буде смењена.

Агенција за приватизацију покренула је 21. јула 2010. године реструктурирање новосадског "Дневник холдинга" као предуслов за његову приватизацију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси