Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пајтић: РТВ да буде Дунавски медијски сервис
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2013.

Извор: РТВ

Пајтић: РТВ да буде Дунавски медијски сервис

Бачка Топола-Председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да би Радио Телевизија Војводине требало да буде Дунавски медијски сервис и да за ту идеју постоји подршка у европским земљама укљученим у Дунавску стратегију.

"Када се разрађује Дунавска стратегија, у Европи кажу да је најлогичније да Радио Телевизија Војводине буде Дунавски медијски сервис свих земаља од Шварцвалда до Црног мора, јер емитује програм на 10 језика и јер таквог јавног медијског сервиса нигде нема, само у Србији и Војводини", поручио је председник Покрајинске владе отварајући синоћ Камп толеранције младих подунавских регија и градова, који се седми пут одржава у Бачкој Тополи.

vojvodina.gov.rs

Обраћајући се младим људима из шест држава, учесницима Кампа, присутним гостима и Бачкотополчанима, Пајтић је рекао да верује да је у Војводини учињен корак напред у односу на оно што се сматра толеранцијом. "Прешли смо на ниво заједничког живота припадника различитих народа, јер тешко је наћи човека који живи дуже од годину дана у Војводини, а да нема неког пријатеља, познаника и комшију који не иде у другу цркву, не говори другачијим језику и не припада неком другом народу", изјавио је Пајтић.

Ове године, Камп толеранције младих подунавских регија и градова, одржава се под геслом "Имиџ дунавског региона - имиџ моје регије". Окупио је око 160 младих људи из држава подунавског слива: Немачке, Словачке, Мађарске, Хрватске, Румуније и Србије. У име Општине Бачка Топола, госте је поздравила председница Мелинда Кокаи Мерњак која је поручила да ни савремено информатичко друштво које омогућава светску комуникацију не може да замени непосредно окупљање и дружење младих људи.

У име организатора - Фондације "Плави Дунав", говорио је Шандор Егереши који се захвалио Покрајинској влади на финансијској помоћи манифестацији. Говорећи о циљевима Кампа, Егереши је навео јачање пријатељских и партнерских односа подунавских градова и регија преко младих људи, подизање свести о потреби јачања поверења међу различитим нацоналним заједницама и промовисање Војводине као правог примера заједничког живота.

На церемонији свечаног отварања били су представници Мисије ОЕБС-а у Србији, Амбасада Немачке и Мађарске, представници националних савета националних заједница у Војводини, чланови Владе АП Војводине, представници Општине Бачка Топола и Ротари клуба. Након отварања, приказан је културно-уметнички програм.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси