Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Надежда Гаће нови председник Управног одбора Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2013.

Извор: Савет за штампу

Надежда Гаће нови председник Управног одбора Савета за штампу

Директорка и главна уредница недељника Нови магазин Надежда Гаће биће у наредном периоду на челу Управног одбора Савета за штампу, одлучено је на данашној седници. За заменика председника Управног одбора изабран је Петар Јеремић, председник Извршног одбора Удружења новинара Србије.

Савет за штампу је као независно саморегулаторно тело које окупља издаваче, власнике штампаних медија и професионалне новинаре. Основали су га Асоцијација медија, Локал прес, Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије са циљем да прати поштовање Кодекса новинара Србије у штампи и решава жалбе појединаца и институција на њихове садржаје. У надлежности Савета је и  посредовање између оштећених и редакција, као и изношење јавних опомена за кршење етичких стандарда.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

20.07.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 11:08

НИШТА ЧУДНО

Па,људи, сви се врте у круг! Првоборци разних револуција, доказана деца комунизма што су се на време престроила. Та Гаће је у ТВ Бгд дошла из Марксистичког центра ЦК Савеза комуниста Србије и никакве референце друге врсте (истина, била је згодна Сплићанка) није имала да би постала добар новинар. И никад то није постала. Али, успева! Вештина је, ипак, бити ван политике али уз политику, нарочито опцију која добија. Могу челници да се мењају, идеологије, системи, газде и налогодавци - оно уз пут остаје и има прођу док хоће. тако и сада са овим, Вучићевим или Дачићевим, саветима и по разним редакцијама где су разни Мирини министри несмењиви било ко да дође на власт или медију настану наводно слободни.

Одговори
пет

19.07.

2013.

Vox Press [нерегистровани] у 19:53

Udomljavanje novinarske giljotine

Тешко нама. Таман је ова пензионисана новинарка отишла са чела НУНС-а, када ево, опет невидљиви центриу моћи, ову бизнисменку", власницу недељника који је у председничкој кампањи до неукуса пропагирао са Бориса Тадића, удомљавају. Овога пута у фотељу председнице Савета за штампу.
То је она председница НУНС, која је подржавала доношење измене и допуне Закона о јавном информисању (гиљотина за медијске слободе), који је, потом, неуставним прогласио Уставни суд Србије.
Када неко нема образа, нити критеријума, онда може да буде све, само ако има неке користи: и члан СКЈ, и извештач из комитета, и режимски, и антирежимски, и...
Са оваквом председницом Савета за штампу, тешко и штампи, али и новинарима.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси