Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушан уредник портала "Истинито" Жељко Раљић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2013.

Извор: Танјуг

Саслушан уредник портала "Истинито" Жељко Раљић

Главни и одговорни уредник бањалучког портала “Истинито” Жељко Раљић саслушан jе у Mинистарсту унутрашњих послова Републике Српске због плаката коjима jе током прошле ноћи била облепљена Бањалука, а коjима се критикуjе актуелна власт у РС-у.


У Бањалуци су jуче, по трећи пут у року од месец дана, осванули плакати у коjима се критикуjе председник Српске Mилорад Додик и неколицина његових блиских сарадника.

Раљић jе оценио за фену да jе његово саслушање притисак на медиjе.

На фотографиjама коjе су путем електронске поште упућене редакциjама медиjа у Бањалуци виде се плакати у виду потерница расписаних за такозваним "Лакташким кланом".
“Oни сматраjу да jе особама коjе су се нашле на овим плакатима угрожена безбедност и траже ко jе организатор и ко jе плакате полепио”, рекао jе Раљић чиjи jе портал први обjавио информациjу о томе.

Oн jе рекао да не спори право полициjе да истражуjе, али сматра да се позвао на етички новинарски кодекс и одбацио њихов захтев да им саопшти е-маил адресу с коjе су стигле фотографиjе тих плаката облепљених у Бањалуци.
Раљић каже да му jе речено да jе „дужан да сачува електронске податке коjе jе добио, а наjављена му jе и могућност “изузимања рачунарске опреме“.
“У том делу сматрам да jе то притисак на слободу медиjа. Aко ми закон допушта да не откриjем извор информациjа, а полициjа прети да ће под притиском да изузиме опрему, онда се поставља питање чему законска могућност дата новинарима да не откриваjу извор информациjа”, рекао jе Раљић.

За њега jе проблематично у овоj причи и то што у полициjи сматраjу да jе он, обjављуjући информациjу о плакатима, угрозио безбедност особа на плакатима.
“Рекао сам да сам само обавестио jавност да су се плакати поjавили, jер то jе за мене вест”, изричит jе Раљић.

Уз натпис "Стоп криминалу и корупциjи", на плакату jе као вођа такозваног "злогласног клана" окарактерисан актуелни председник РС-а Mилорад Додик.

Уз Додикову, налази се фотографиjа владике Григориjа потписаног световним именом Mладен Дурић, “коjи jе означен као духовни вођа такозване банде.

На плакату jе и слика Слободана Станковића, власника предузећа “Интеграл Инжењеринг”, Mиленка Чичића, власника “Kалдере” и Љубомира Ћубића, власника “Нискоградње”, за коjе jе, између осталих, наведен став по чему треба да буду на овом плакату “Лакташког клана”.

На плакату се нашле и слике jош неких Додикових сарадника са тврдњама о њиховим пословима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси