Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МУП: Обезбеђење Матића оправдано
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2013.

Извор: Б92, Бета

МУП: Обезбеђење Матића оправдано

Београд -- Дирекција полиције саопштила да је уредник Б92 Веран Матић добио полицијско обезбеђење након процене надлежних служби, а не на свој захтев.

 

"Процена потребе о физичком обезбеђењу уредника Радиотелевизије Б92 Верана Матића није рађена на лични захтев, већ је одлука о томе донета на основу процене надлежних служби, на основу информација Тужилаштва за организовани криминал и Безбедносно-информативне агенције", наводи се у саопштењу.

Дневник "Информер" је објавио да су аналитичари навели да треба преиспитати разлоге због којих Матић има обезбеђење, док је Б92 саопштио да Матић није тражио обезбеђење, већ да га је добио на основу процене надлежних служби.
"Ниједна безбедносна процена није рађена на основу личног захтева, ни Верана Матића ни осталих штићених личности, него се Министарство унутрашњих послова Србије у доношењу процене руководи строго професионалним сагледавањем стварног стања и могућим последицама по безбедност (тих особа)", пише у саопштењу.
Додаје се да су трошкови обезбеђења много мањи од евентуалних последица за које безбедносне процене указују да би могле да наступе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси