Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Веран јесте најгори
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2013.

Аутор: Драган Ј. Вучићевић Извор: Информер

Веран јесте најгори

Одговор главног уредника Информера

 

Што је више клевета и лажи, Веран Матић нам је милији и дражи. Ето на ту парафразу титоистичке пароле може се свести недељни демарш Б92 поводом писања Информера о милионским трошковима обезбеђења сувласника те радио- телевизије.

Оптужују нас „шифровани“ да лажемо, тврде да су полиција и држава једини кривци за силне буџетске новце утрошене на обезбеђење, а да би све било патетичније, упоређују Матића са покојним премијером Ђинђићем који је, подсећају, уочи атентата нападан управо због трошкова обезбеђења!?! Колеге са Б92, међутим,ниједним словом не спомињу ниједну чињеницу објављену у нашем тексту о Матићевом бахаћењу!

Информер, да се разумемо, не спори право Верана Матића да, ако је безбедносно угрожен, добије државно обезбеђење. Информер спори идеју Верана Матића да као такав, као обезбеђена личност, без преке потребе путује у Џакарту а да му сви ми грађани покорни плаћамо милионске трошкове телохранитеља у далекој Индонезији! Па какве је то неодложне, државно важне послове Матић морао да обавља у Џакарти?!

Информер, да подсетимо, проблематизује захтев Верана Матића, изречен на скупу „Спик ап“ у Бриселу, да му се дозволи да са наоружаним „горилама“ улази у ЕУ!

Па зар је нормално да Матић тражи да се европска регулатива мења само због њега?!

Коначно, Информер категорично одбацује све оптужбе да позива на угрожавање безбедности Верана Матића. То апсолутно није тачно. Ми само кажемо: ако си већ угрожен, ако грађани плаћају милионе за твоју безбедност, онда бар поведи рачуна о трошковима. А ако, госпон Матићу, већ желиш у Џакарту или на какву другу егзотичну дестинацију, па изволи, плати телохранитељима карте и дневнице из свог џепа. Ти си, у праву је Тијанић, једини у Србији који се обогатио од новинарства. А то што сам себе поредиш са Ђинђићем, па то је само твој проблем!

П. С. На крају, колега Матићу, ја грађанин покорни, мали, тебе недостојни новинар Драган Ј. Вучићевић никада нисам имао телохранитеље. Ни приватне, ни државне. Истина, неких 10 до 15 дана почетком ове године имао сам такозвану

„контрапратњу“ полиције због информација да би неки корумпирани скотови могли покушати да ми науде. Тада сам, свестан трошкова, кретање свео на минимум. А и да ми, којим случајем, доделе обезбеђење, сигурно га не бих преко пола света водио о трошку грађана Србије.

Драган Ј. Вучићевић,

Главни уредник Информера

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси