Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Веран нас кошта више од министра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2013.

Извор: Информер

Веран нас кошта више од министра

О трошку пореских обвезника водио телохранитеље у Џакарту л Тражио да му ЕУ да дозволу за оружје л У МУП нико неће да се Матићу замера

 

Сувласник и бивши главни уредник РТВ Б92 Веран Матић бахатији је од српских политичара, а нас пореске обвезнике кошта више од већине министара!

Матић, наиме, као „безбедносно угрожена личност“ већ три године користи државно обезбеђење, које, без икаквог пардона, о трошку грађана води на путовања по целом свету. Он је тако телохранитеље водио и у главни град Индонезије Џакарту, што је државни буџет коштало безмало 10.000 евра!

Бахат и у Европи

Колико је Матић, који се у јавности представља као највећи хуманитарац, бахат, можда најбоље говори епизода с конференције „Спик ап“, која је средином јуна одржана у Бриселу. Матић је тамо, како су јавили медији, званично с говорнице од Штефана Филеа затражио да се његовим телохранитељима омогући да буду наоружани и на територији ЕУ (!?!).

Филеов говор засенио је Веран Матић, који се после излагања уводничара јавио за реч и мудрим тоном и погледом иза наочара саопштио цењеном скупу своје муке. Веран је казао да је просто располућен између обавеза које има према медијском свету ЕУ и чињенице да има полицијско обезбеђење, које с њим иде свуда по свету! Е ту и јесте проблем, каже Веран. Његовим телохранитељима не дозвољавају да носе оружје у земљама ЕУ, па јадни Веран моли Филеа и европске званичнике да због њега промене законе и оваквој громади доделе право наоружаних телохранитеља широм ЕУ, написао је колега Арнолд Бевер за београдски портал Е новине.

Како сазнајемо, о абнормалним трошковима обезбеђења Верана Матића (који се незванично процењују на више од 150.000 евра годишње?!) више пута је расправљано у врху МУП.

- Процена је да Матић није толико угрожен да би морао да води по свету телохранитеље. Ипак, нико се не усуђује да му обезбеђење укине јер се сви плаше да ће медији одмах скочити на нас - каже Информеров  саговорник из полиције, и наглашава да би Матић, ако се заиста осећа угрожено, могао да „редукује путовања на егзотичне дестинације“:

- Човек се представља као велики борац за правду и државу, на својој телевизији нам стално држи лекције о смањивању трошкова, а сам кошта буџет више од пола министара - огорчен је наш извор.

Матић: Питајте МУП

Веран Матић, коментаришући ове наводе, каже за Информер да полицијску заштиту има око три године, али да је није сам тражио.

- Добио сам позив од директора полиције, који је рекао да ми је безбедност угрожена и да је неопходно да будем једно време под заштитом. Потом сам имао разговор на коме ми је предочена безбедносна процена и прихватио сам обезбеђење - истиче Матић, и наглашава да није тражио ни ову мери, нити њено продужавање.

- То је све искључиво у надлежности полиције и безбедносних служби. Иначе, то није нимало пријатна ситуација јер веома ограничава кретање и волео бих да немам ту пратњу - наглашава Матић.

Информер је, по закону о доступности информација, тражио од МУП прецизан трошковник обезбеђења Матића, али и других „угрожених новинара“ (Бранкица Станковић), но до закључења овог издања нисмо га добили. У полицији су нам обећали да ћемо тражене податке добити почетком следеће недеље. ЕКИПА ИНФОРМЕРА

 

Антрфиле : да се ја питам

 Мирослав МилошевиЋ, генерал

 

Није Веран Матић једини, има ту још људи. Логично је да се с времена на време уради нова процена. Има ту и злоупотреба.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси