Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шабић: Важне одлуке Уставног суда о тајности података
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2013.

Аутор: Д.Д. Извор: Данас

Шабић: Важне одлуке Уставног суда о тајности података

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић оценио је јуче да су две одлуке, које је недавно у кратком размаку донео Уставни суд Србије, а поводом права чије остваривање штити Повереник, веома важне за остваривање Уставом и законом зајамчених људских права.

Прва одлука по уставној жалби ТВ Б92 односи се на право на приступ информацијама и тајност података, а друга на Предлог за оцену уставности одредаба Закона о електронским комуникацијама који су заједно поднели заштитник грађана и повереник, пише у саопштењу из кабинета Повереника. Повереник је изразио задовољство због тога што се одлукама афирмишу ставови на којима повереник инсистира од почетка примене Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси