Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јоцић би да руши Прву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2013.

Аутор: Е. С. Извор: Информер

Јоцић би да руши Прву

Бивши директор Прве ТВ прави телевизију Нова, адути су му серије ‘Сулејман’ и ‘Будва на пјену од мора.’

 

Дејан Јоцић, бивши директор Прве телевизије, поднео је Републичкој радиодифузној агенцији захтев за доделу националне фреквенције и под именом ТВ Нова покушаће својим бившим послодавцима да „отме“ публику!

Уместо РТЛ групације, с којом није успео да направи договор, Јоцића је у намери да направи гледану телевизију подржала група инвеститора, а он је у мираз донео нове сезоне серија „Сулејман Величанствени“ и „Будва на пјену од мора“.

- Јоцић намерава да прави телевизију чији је концепт врло сличан концепту Прве- открива наш добро обавештени саговорник и додаје: - Обе серије биле су носиоци програма Прве док је он био директор, а као пандан „Првом гласу Србије“ Нова ТВ ће највероватније радити дечји музички такмичарски шоу.

На Првој не желе да коментаришу нешто што се, како кажу, још није ни догодило.

- Дајте да сачекамо одлуку РРА, па можемо разговарати о евентуалној конкуренцији - кажу на Првој и додају: - Извесно је да нико осим нас нема право на „Први глас Србије“, а све остало је само у домену спекулација.

Поред Нове, сву документацију за доделу националне фреквенције поднео је још само Коперникус, док су неочекивано изостале пријаве РТЛ, Ал Џазире Балкан и ЦМЕ.

Горан Караџић, заменик председника савета РРА, за Информер је потврдио да су стигле само две пријаве.

- До сада су се пријавиле ТВ Нова и ТВ Коперникус, а сачекаћемо да видимо да ли постоји могућност да је неко документа послао поштом. Ове две телевизије уплатиле су и аванс, који износи 14 милиона динара. Уколико телевизија добије фреквенцију, то се узима као тромесечни закуп.

Мима: Прва ми дугује паре!

Прва: Не занима нас „Будва“

Мима Караџић тврди да му Прва ТВ дугује новац за емитовање друге сезоне серије „Будва на пјену од мора“.

- Ми смо с Првом у добрим односима, али нам дугују паре за другу сезону - каже Мима за Информер и додаје да не верује у наводно саопштење Прве у којем стоји да је трећа сезона одбијена због лошег сценарија:

- Нисам сигуран да је то њихово саопштење.

На Првој су нам само кратко рекли да је тачно да за трећу сезону „Будве“ нема места у њиховој јесењој програмској шеми.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси