Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рекет или подметачина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2013.

Аутор: Зоран Рајић Извор: Вечерње новости

Рекет или подметачина

Вршилац дужности секретара МЗ Црвенка Дејан Матошевић осумњичен је за рекетирање власника компаније „Телемарк систем“ из Чачка, која је од Црвенчана купила опрему за кабловско-дистрибутивни систем (КДС).

Матошевићу се ставља на терет да је од власника „Телемарк система“ Слободана Марковића тражио 3.000 евра, уз претњу да ће, ако му не буде исплаћена та сума, уз помоћ „јаких људи“, поништити уговор о куповини кабловске телевизије.

Оптужбе на рачун Матошевића, у згради општине Кула изнео је председник Савета МЗ Црвенка Драган Павићевић, после чега су заменик и помоћник председника општине Кула Велибор Милојичић и Огњен Ковачевић, као и директор ЈКП „Комуналац“ у Кули Дамјан Миљанић, о свему обавестили полицију.
- Павићевић је изнео озбиљну оптужбу против в. д. секретара МЗ Црвенка, кога смо одмах позвали, али је Матошевић, видно потресен, негирао рекетирање. Нисам могао да дозволим да се у канцеларији председника општине износе приче о томе да је неко починио кривично дело. Зато смо Ковачевић, Миљанић и ја о томе дали изјаву у полицији - предочио је Милојичић.
Председник Савета МЗ Црвенка Драган Павићевић каже да је о рекетирању сазнао током телефонског разговора са власником „Телемарк система“, у канцеларији МЗ, у којој су биле и службенице МЗ, као и Матошевић.
- Опрему за КДС продали смо „Телемарк систему“ за четири милиона динара, а власник је досад уплатио три од 10 рата. Током разговора је изненада рекао да има два проблема у вези са куповином КДС у Црвенки - један се тицао дописа општинске управе у Кули, којим се од њега тражи да достави решење Републичке агенције за електронске комуникације, као доказ да је стекао дозволу за коришћење радио-фреквенције, што је непотребно јер не емитује радио-програм, а други је створио в. д. секретара МЗ, захтевајући 3.000 евра од „Телемарк система“, претећи да у супротном од посла неће бити ништа - прича Павићевић.
Он каже да је поводом тога формирана трочлана комисија, пред којом ће власник „Телемарк система“ представницима МЗ предочити аудио-снимак „рекетирања“.
Матошевић негира да је тражио рекет од власника „Телемарк система“, тврдећи да о томе не може да постоји никакав аудио-снимак и да му се све то „пакује“, јер у Савету МЗ желе да га смене са места секретара МЗ.
- Ако се докаже да Матошевић није рекетирао, најмање што би Павићевић као моралан човек и угледан привредник требало да уради, јесте да поднесе оставку на место председника Савета МЗ - каже Велибор Милојичић.

“Џомба није ми теча“

Матошевићу се приписује да је, наводно, рекетирао власника „Телемарк система“, претећи му својим течом, познатим кулским бизнисменом Николом Џомбом.
- Отац ми је јединац, а мајка има два брата, тако да ми ни Џомба, нити било ко други није теча - каже Матошевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси