Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јоцићу и напредњацима фреквенција ТВ „Авале“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 07. 2013.

Аутор: Владимир Ђурић Ђура/Милојко Божовић Извор: Блиц

Јоцићу и напредњацима фреквенција ТВ „Авале“

Доскорашњи директор Прве телевизије Дејан Јоцић и његов нови пројекат ТВ „Нова“ требало би да добију националну фреквенцију за емитовање програма која је остала упражњена гашењем „Авале“, сазнаје „Блиц“. Јоцић има политичку подршку владајуће Српске напредне странке, а капитал којим покреће нову телевизију обезбедио је уз помоћ за сада анонимних немачко-аустријских партнера.

 

 

Као што је “Блиц” већ писао, он је већ “преотео” права за наставак емитовања серије “Сулејман Величанствени” својој бившој телевизији, а тренутно гради велики студио у Котежу.

У Републичкој радиодифузној агенцији кажу да на конкурс који је расписан још почетком маја није стигла још ниједна пријава, али очекују да ће до уторка, 9. јула, заинтересовани емитери предати неопходну документацију.

- Нико се до сада није званично пријавио на конкурс, али очекујемо неколико пријава последњег дана - каже за “Блиц” Горан Караџић, заменик председника савета РРА.

Претходних дана у јавности се спекулисало да би на конкурс могле да се јаве и “Скај плус телевизија“ иза које такође стоји Српска напредна странка и на чијем се челу налази Зоран Башановић, као и балкански огранак “Ал Џазире”.

Услови за емитера

Појединачна висина годишње накнаде за емитовање програма за националног емитера је 56,5 милиона динара. Добијање дозволе укључује, доказе о испуњености техничких услова опште организационе услове, финансијске услове, као и пројекцију планираних прихода и банкарску гаранцију у висини накнаде за емитовање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси