Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Ићи ћу на суд због јавног линча"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2013.

Извор: Танјуг, Б92

"Ићи ћу на суд због јавног линча"

Министар просвете Жарко Обрадовић изјавио је данас да ће се обратити суду и тужилаштву због, како тврди, медијског јавног позива да буде линчован.

Обрадовић је у Јутарњем програму ТВ Пинк оценио да је апсолутно неприхватљиво да се објави медијски позив да "министар буде обешен на Теразијама" и упитао да ли је могуће да разговор о малој матури може да произведе такве ставове.

Он је најавио да ће се обратити суду и да очекује да ће реаговати и други надлежни органи и тужилаштво и друге институције и новинарска удружења, јер је крајње време да се стане на пут таквом начину писања.

Обрадовић је рекао да ће у недељу бити објављен списак ђака по школама у односу на жеље које су они изразили приликом уписа у први разред средње школе и да очекује да ће сви дјаци уписати жељену школу, поготову вуковци.

"Уколико буде случајева да се појави евентуално негде већи број ђака у односу на број који је планиран, ми имамо решење заједно са директорима школе", најавио је Обрадовић.

Говорећи о поништавању мале матуре, Обрадовић је подсетио да је захваљујући енергичној акцији МУП и Управе криминалистичке полиције, ухваћена особа која је крала тестова и да се сазнало да је имала помагаче који су дистирубирали тестове и да је у току тај процес.

"Тужилаштво ће квалификовати ту врсту кривичног дела и правосуђе ће дати свој суд", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је оценио да је Министарство повукло одговарајуће потезе, да се због крађе тестова реаговало на примерен начин да не би било оштећених.

Министарство је настојало да се свима омогући упис у први разред средње школе и донета је одлука да се резултати из српског и математике не рачунају приликом уписа у први разред средње школе, каже Обрадовић.

Упитан о могућем повећању цена школарина на јесен, Обрадовић је одговорио да су од 131 факутлета само два повећала школарине, а да 129 није повећало школарине.

Иначе, заштитник грађана Саша Јанковић позвао је синоћ министра Обрадовића да прихвати одговорност за неуспешно спроведено тестирање на малој матури.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси