Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рељић мора да плати Беби Поповићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2013.

Извор: Б92

Рељић мора да плати Беби Поповићу

Бивши главни уредник НИН-а Слободан Рељић треба да плати Владимиру Поповићу Беби 200 хиљада динара као надокнаду због писања недељника НИН-а 2007. године. Ту пресуду је данас донео Виши суд у Београду.

На насловној страни недељника НИН тада је испод текста "Дуванска мафија - крупне рибе у мрежи" објавио фотографију Владимира Поповића са акцизном маркицом за дуванске производе преко очију. Поповић је тужио Рељића јер је директно алудирао да је Поповић осумњичен као вођа дуванске мафије у такозваној акцији "Мрежа". Оваки текстови у НИН-у појављивали су се упркос томе што Поповића ниједан истражни орган није никад доводио у било какву везу са шверцом дувана.

Рељић је већ кривично правноснажно осуђен 2009. због клевете.


О полицијској акцији “Мрежа” јавност је први пут чула 2006. године у емисији Инсајдер у којој је откривено да докази о шверцу цигарета постоје у полицији већ годинама, али да је ова полицијска акција као и извештај о њој остао скривен, а поступци нису покренути.

Један од оних који су у овој акцији означени као шверцери цигарета, Станко Суботић Цане у ексклузивном интервјуу за Инсајдер тада је говорио да за њега тај извештај није тајна и да му га је показивао некадашњи министар Душан Михајловић. У покушају да оспори ове наводе Душан Михајловић који је тада одбио интервју за Инсајдер писао је низ ауторских текстова повезујући друге људе са шверцом, а овакви текстови тада су објављени и у НИН-у.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси