Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић: Суботић ми је изрекао смртну пресуду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 05. 2009.

Извор: Блиц

Тијанић: Суботић ми је изрекао смртну пресуду


БЕОГРАД - Генерални директор РТС Александар Тијанић изјавио је јуче да свако помињање његовог имена од стране Станка Суботића или „плаћених адвоката” сматра директном претњом.

Суботић је у интервјуу загребачком „Јутарњем листу” рекао да је дуванску аферу својевремено измислила „експертска група” у кабинету Војислава Коштунице и поменуо Тијанића као једног од чланова.

- Сваку претњу човека са толико новца, таквом каријером и толико веза у различитим професионалним, а већ опробаним круговима, сматрам смртном пресудом. Позивам угледног бизнисмена да ме тужи. Да суду поднесе доказе за постојање антицанетовског удружења и потом мог учешћа. Ако неће, поучен бројним искуствима, констатујем да је суђење већ одржано и у том случају пресуда постоји - навео је Тијанић у писаној изјави.

Мсје Суботик, како су ословљавали Станка Суботића у једном швајцарском хотелу где је урађен интервју рекао је да „не зна никога од људи умешаних у случај убиства Иве Пуканића”. Он сматра да је „та прича само наставак једног дугог процеса, започетог пре више од 10 година”.

На питање ко стоји иза убиства Пуканића, Суботић је рекао да иза тог дела пре могу да стоје они за које је Пуканић обављао прљаве послове и о којима је знао више него било ко други. Суботић сматра да је Пуканић био пуки извршилац, пион којег су они за које је радио без икаквог жаљења потрошили. Суботић наводи да је реч о особама црногорског порекла, које имају стварну власт у Србији и које су, како каже, довеле на власт Коштуницу. Он је рекао да припрема видео и писану изјаву о свему што се догађало од 1995. до 2008. у Србији, коју ће највероватније у следеће две-три недеље упутити Специјалном суду.

Антрфиле : Изгледа да ме не желе на суђењу

- Имате ли намеру да се појавите на суду у Београду?

- Од 1997, када сам отишао из Србије, у Београд сам долазио барем једном месечно. Знају где живим и знају ми адресу. О потерници нисам службено информисан, као ни моји адвокати. Желели су да направе циркус, и јесу. Нудио сам јемство да могу да се браним са слободе, али нису на то одговорили.- Нису још или уопште неће?То је део који ме највише збуњује, боље рећи због којег сам запрепаштен. Изгледа као да они мене не желе на суду. И тај став сам апсолутно разумео у време Коштунице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси