Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суботица: За медије 25 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 06. 2013.

Извор: Преглед

Суботица: За медије 25 милиона динара

Градоначелник Суботице Модест Дулић потписао је јуче уговоре са представницима 20 суботичких медијских кућа о финансирању или суфинансирању пројеката из области јавног информисања. Пројекти су одабрани на основу конкурса, а укупна средства опредељена за ову намену износе готово 25 милиона динара, од чега су четири милиона намењена за пројекте штампаних медија, а преосталих скоро 21 милион за пројекте електронских медија.

Дулић је оценио да се Комисија за доделу средстава трудила да свима изађе у сусрет, јер је Суботица, по његовим речима, позната по разгранатој медијској мрежи.

„Иако државна стратегија предвиђа да држава потпуно изађе из медија, ми настављамо са добром и квалитетном праксом подршке и суфинансирања програма и пројеката медијских кућа у области јавног информисања. На тај начин не желимо да утичемо на непристрасност информисања, већ желимо да дамо свој допринос да рад медија буде још професионалнији“, рекао је Дулић.

Градоначелник Суботице такође је оценио да су суботички медији у првој години његовог мандата на прави начин, правовремено и непристрасно извештавали о локалној самоуправи. Члан Градског већа у Суботици задужен за информисање Ото Буш нагласио је да су конкурсом ове године издвојена највећа средства до сада за финансирање медијских пројеката, а да су посебну пажњу добили пројекти штампаних медија, где су одобрена средства повећана за 100 одсто у односу на претходне конкурсе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси