Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Напредак дигитализације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 06. 2013.

Извор: Преглед

Напредак дигитализације

Процес дигитализације у Србији постављен је на здраве ноге и могао би бити завршен до 17. јуна 2015, што је преузета међународна обавеза, изјавио је државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стефан Лазаревић.

План мреже за дигитално емитовање је завршен, завршавају се грађевински и остали пројекти који су недостајали, а при крају смо и коначног прорачуна колико новца ће требати за окончање тог процеса, казао је Лазаревић на семинару посвећеном тој теми.

Добра вест је да ће та средства бити за 50 одсто мања у односу на то колике су биле процене на почетку мандата ове владе, навео је Лазаревић. Он је међутим, казао да и даље недостају слободне фреквенције, и да би њихово ослобођање значајно помогло да се процес преласка са аналогно на дигитално емитовање телевизијских програма брже и лакше заврши.

Такође, неопходно је у потпуности средити нашу законску регулативу, при чему је кључни корак усвајање Закона о електронским медијима који је у надлежности Министарства културе, истакао је Лазаревић на скупу „Изазови и могућности емитера у процесу дигитализације“ у организацији Републичке радиодифузне агенције.

Он је истакао да је све што је до сада урађено у тој области, а што је позитивно, урађено пре свега захваљујући помоћи ЕУ. Лазаревић је казао да се тренутно разматрају и све могућности помоћи за одређене социјалне категорије становништва како би оне могле несметано да наставе да прате телевизијски програм када се он буде емитовао у дигиталном формату.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси