Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извињење због Тошковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 06. 2013.

Извор: Дневник

Извињење због Тошковића

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић осудио је јуче вербални напад посланика СНС-а из Новог Сада Вучете Тошковића на новинара агенције ФоНет Слободана Анђелковића, оценивши да је „такво понашање недопустиво“.

 

Инцидент због којег је уследило извињење Стефановића и Српске напредне странке десио се у холу парламента, где новинари снимају изјаве народних представника.

Посланик Тошковић пришао је новинару Анђелковићу који је у том тренутку радио на лаптопу и питао га зашто раде рефлектори, тражећи да се угасе јер он „неће из свог џепа да плаћа толику струју која се троши“. Када је Анђелковић рекао да не може искључити рефлектор који је неопходан медијима за рад, Тошковић га је обасуо увредама и претњама, а потом сам посегао за прекидачем. Инцидент је стигао и до скупштинског обезеђења, након што је Тошковић и од њих тражио да искључе „спорно„ осветљење.

Небојша Стефановић је у свом саопштењу поручио да је „парламент место у којем новинари могу слободно и независно извештавати јавност“.

– У име СНС-а извињавам се грађанима Србије, а од Вучете Тошковића очекујем да се извини новинару ФоНета. Позивам посланике да не злоупотребљавају свој положај, а ја никада нећу дозволити обрачун с представницима медија у парламенту – категоричан је Стефановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси