Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЕУ тражи да се убрза медијска реформа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2013.

Извор: Бета

ЕУ тражи да се убрза медијска реформа

Европска унија је забинута због спорог доношење медијских закона у Србији и позива на убрзање тог реформског процеса јер би се свако даље одлагање негативно одразило на медије, рекао је у среду шеф политичког сектора Делегације ЕУ у Србији Лука Бјанкони.

На конференција "Медији измедју транзиције и европских реформи", Бјанкони је рекао и да ЕУ охрабрује власти да наставе без одлагања са повлачењем из власништва у медијима и да сматра да је претплата модел који треба задржати за финансирање јавних сервиса.

На скупу који су организовали Центар за спољну политику и Француски институт, Бјанкони је критиковао праксу "цурења информација из полиције, правосудја и државних установа у поједине медије".

"Овом приликом морам да нагласим да смо помало забирнути због спорости у процесу доношења закона", рекао је он на скупу на коме су учествовали министар културе и информисања Братислав Петковић, амбасадор Француске Франсоа-Гзавије Денио, представници медија, медијских удружења и медјународних организација.

Бјанкони је рекао да је било планирано да се нацрт закона о јавном информисању надје пред владом у јуну, што, како је навео, сада вероватно неће бити могуће, а у парламенту у септембру.

Он је додао да је то у односу на рокове из акционог плана за Медијску стратегију кашњење од готово годину дана не рачунајући и девет месеци колико је процес био у застоју због одржавања избора и формирања владе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси