Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Испитати наводе Верице Бараћ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2013.

Извор: Танјуг, Б92

Испитати наводе Верице Бараћ

Председница УНС-а Љиљана Смајловић оценила је да је потребно да држава предузме кораке како би се исправили проблеми на које је указивала Верица Бараћ.

"Док год влада не стави то на дневни ред, ми ћемо имати ралога да сумњамо да ова власт само жели да преузме постојећи систем контроле и дисциплиновања медија", рекла је Смајловић на конференцији "Медији између транзиције и европских реформи".

Срамота је, према њеним речима, то што сами новинари и њихова удружења нису били довољно снажни и јединствени у решености да се систем корупције у медијима на који је указивала Верица Бараћ разгради.

"Госпођа Бараћ је кренула путевима новца и показала читаву скалу корупције у медијима и доказала да су средства из буџета коришћена да би се куповао повољан публицитет политичара", рекла је Смајловић.

Како је истакла, штета је што је у Србији упште отпочео процес израде и доношења медијских закона пре него што су проблеми на које је Бараћ указивала рашчићени.

Смајловић је закључила да неће бити основа да се верује ни у искрену намеру садашње власти да у складу са демократским стандардима уреди медијску сферу уколико не пружи конкретне доказе тако што ће се позабавити проблемима на које је указивала Бараћ.

Савет за борбу против корупције је у поменутом извештају својевремено указао на три највећа проблема у медијима који су препрека њиховој демократизацији, а тиме и демократизацији читавог друштва: нетранспарентност власништва у медијима, економски утицај државних институција на рад медија кроз разноврсна буџетска давања, као и улога РТС-а као сервиса политичких странака.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси