Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полако се гаси смедеревски јавни сервис
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2013.

Аутор: Мирослав Ђорђевић Извор: Блиц

Полако се гаси смедеревски јавни сервис

Телевизија Смедерево није емитовала програм пет дана - од недеље до четвртка. Информацију да је у питању квар на предајнику многи Смедеревци су примили с приличном резервом знајући да је ово јавно предузеће, ваљда, једино у коме запослени плате ретко виђају последња им је исплаћена фебруарска. Предајник је поправљен, проблем некако превазиђен, али су остали сви други.

Због ненајављеног искључења струје изгорео је модулатор на предајнику. На сав мањак пара, и то нас је коштало. Сад имамо нову муку; клима уређаји на предајнику и у режији нам не раде. По овим врућинама то само по себи може да буде узрок новим кваровима - каже Татјана Ђурић, вршилац дужности директора ТВ Смедерево.

Тих тридесетак хиљада, колико је коштала поправка предајника, за Телевизију је, признаје директорка, прилична пара. Осим што не примају плате, безмало 50 овде запослених врло вероватно ће ускоро снаћи још једна мука; неоверене здравствене књижице. Јер, кад нема плата, нема ни уплате пореза и доприноса тако да ће за неколико дана доћи

у ситуацију да неће моћи да их продуже. Да све што су зарадили у протекла два месеца уплате за доприносе не би залегло, а где су остали трошкови овако димензиониране телевизија са амбициозним целодневним
програмом.

Уместо тога, након две године, поправљен је службени ауто, да екипе не иду пешке на догађаје, што се дешавало, ради поново и један фиксни телефон за контакт са гледаоцима и фоно-извештаје.

ТВ Смедерево ове године слави 20 година постојања. Јавно је предузеће, основано од стране од локалне самоуправе и то би у неким другим временима било гаранција финансирања из градске касе. Тако је барем било, с обзиром да су друге две смедеревске телевизије приватне и њихов део колача намењеног информисању увек је био мањи. Но, у ситуацији када се буџет не пуни ни изблиза предвиђеном, овај трошак је граду очигледно мање битан од неких других. Некада вредан политички плен, градски јавни сервис, у многоме је изгубио на значају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси