Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жељко, прво плати порез, па долазим на ТВ дуел!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2013.

Извор: Наше новине

Жељко, прво плати порез, па долазим на ТВ дуел!

Градоначелник Београда Драган Ђилас одбацио је оптужбе власника „Пинк медија групе“ Жељка Митровића да је користио јавну функцију ради стицања профита фирме чији је власник и поручио да се не стиди онога што је у послу зарадио, нити онога што је као градоначелник изградио.

- Када су на Пинку биле популарне латино сапунице, Митровић је имао своју личну. Он је играо наивног и поштеног власника телевизије, којег су тровали зла ташта, зет и свастика у покушају да му отму империју. Нација се четири месеца забављала, постојао је и драмски заплет у виду полицијске истраге и емотивна подршка у лику неке богате бабе која га је искрено заволела и потресена његовом злом судбином поклонила му прескупи „бентли“ док је он лежао нашминкан у кревету и окружен са 10 екрана борио се против неправде - каже Ђилас у интервјуу за Фонет и додаје:

- Данас гледамо „Тренутак истине“ и „Фарму“, па се Митровић уживео у улогу фармера. Опет побеђује, ваља се по блату на својој телевизији у сопственом термину, боље и од Ере и од Бојанића и од Екрема заједно. Да бисте учествовали у „Фарми“, потребно је да верујете као и Митровић да је читава Србија једна обична фарма. Ја верујем у неку другу, пристојну Србију, па не могу да се ваљам по блату са Жељком Митровићем у његовој малој фарми.

Закон исти за све

На питање да ли је користио јавну функцију зарад стицања профита фирме чији је власник, како то наводи Митровић, Ђилас одговара:

- Док сам водио фирму, тврдили су да се послом бавим због политике. Данас ме, да ми не би признали резултат који сам постигао као градоначелник, оптужују да се политиком бавим због бизниса. Чињеница је да сам био у послу успешан пре уласка у политику и да ће иза мене, када одем из политике, остати много више него иза оних који су цео свој живот незаменљиви или у послу или у политици - истакао је градоначелник Београда.

- Ја сам градоначелник највећег града у Србији, господин Митровић је највећи порески дужник у Србији. Не можемо се за потребе нечије личне промоције правити да нисмо то сто јесмо. Ево, ја свечано обећавам, уколико Жељко Митровић измири у наредних седам дана сва своја пореска дуговања и исплати плате и доприносе радницима који то поштено зарадили, ја ћу се појавити на телевизији Пинк и као државни службеник државе Србије, одговараћу на сва питања - рекао је Ђилас. Он је нагласио да ће у тој емисији бити привредник за пример у држави Србији.

- Ако се то не деси, закон надам се још увек важи исто за све у Србији и нас двојица не треба да јавно полемишемо.

Укаљали углед

О Митровићевим оптужбама да је одговоран за смену и хапшења лекара у београдским клиничким центрима, Ђилас је одговорио:

- Због покушаја да се београдско здравство кроз јавну набавку баснословно скупих чивилука, лампи, офингера и столица оштети за више од 600.000 евра, тражио сам од тих људи да поднесу оставке и то јесте истина. Они су укаљали углед и београдског здравства и свих запослених у њему који одговорно, стручно и поштено раде свој посао.

Митровићеви напади на рачун Ђиласа

Претходних дана власник телевизије Пинк Жељко Митровић изнео је тешке оптужбе на рачун Драгана Ђиласа. Митровић је лидера ДС-а оптужио да је злоупотребио политичку моћ зарад стицања личног профита, затим да је пљачкао маркетиншке и буџете јавних предузећа, да је незаконито хапсио директоре градских здравствених установа, али и да је „Телеком“ натерао да са 20 милиона евра субвенционише „бус-плус“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси