Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђилас и Митровић: Тотални рат
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2013.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Ђилас и Митровић: Тотални рат

Градоначелник Београда и лидер ДС Драган Ђилас оптужио је јуче власника Пинка Жељка Митровића да је „највећи порески дужник у Србији“ и поручио му да ће прихватити позив на ТВ дуел само ако он у року од седам дана плати све порезе. Митровић је пак у свом одговору одбацио оптужбе и поново жестоко оптужио Ђиласа за најтежа кривична дела.

Чивилуци, офингери...

Лидер ДС је у првом ширем одговору на оптужбе које власник ТВ Пинка већ две недеље свакодневно износи најпре нагласио да никада није злоупотребио јавну функцију.

- Жељко Митровић, који ме сада напада, јесте највећи порески дужник у Србији, али ево свечано обећавам да ћу се, ако он у наредних седам дана плати дугове држави и исплати запосленима плате и доприносе, појавити на ТВ Пинк и као државни службеник одговарати на сва његова питања - истакао је Ђилас у интервјуу агенцији Фонет и објаснио да очекује да се на примени закон.

- Закон, ваљда, и даље важи исто за све у Србији... Ако Митровић не плати порезе, нас двојица не треба да полемишемо. Не мислим да је читава Србија једна обична фарма, верујем у неку другу, пристојну Србију и стварно не могу да се с Митровићем ваљам по блату - казао је Ђилас. Градоначелник је, такође, категорично одбацио оптужбе власника „Пинка“ да је наложио да се незаконито похапсе директори београдских болница.

- Истина је да сам од директора клиничких центара тражио да поднесу оставке кад су покушали да за 600.000 евра купе чивилуке, офингере, лампе и столице. У земљи у којој нема довољно инкубатора, у чијим болницама људи умиру од бактерија и инфекција које су у нормалном свету одавно нестале, лекари који покушају да узму толики новац не могу се назвати одговорним људима - навео је Ђилас.

На другој страни, Жељко Митровић у свом одговору на Ђиласов интервју наводи да је већину пореских дуговања платио и да тренутно запосленима дугује само једну плату:

„Нисам приметио, драги Ђики, да си када је Пинк дуговао шест плата имао проблем да ти и ја заједно смишљамо кампању како је Драган Ђилас леп, паметан и поштен. Са овим првим нисмо имали проблема, јер смо се обојица сложили да лепота није пресудна, али смо имали проблем како грађане Србије убедити да је градоначелник паметан и поштен...

Као што знаш, ја сам изабрао да будем дужан, јер нисам хтео да крадем, а ти си изабрао да крадеш и да будеш дужан. Наиме, само у уторак, на седници Скупштине града, задужићеш Београд за додатних 300 милиона евра које нећеш враћати ти, него моја и твоја деца“, наводи Митровић.

Политичка хапшења

Власник „Пинка“ оптужује Ђиласа „да поткрада медије, клијенте и грађане Србије“. „Апсолутно се слажем с тобом да Србија није фарма, али се исто тако слажем да си Београд претворио у највеће посрнуло газдинство, са газда Ђикијем на челу. Лако је, драги Ђики, из твоје фотеље, са лакованим ципелама и ‘Арманијевом’ краватом отимати клијентима и медијима и наређивати хапшење невиних руководилаца здравствених установа. Ниси их, драги Ђики, хапсио због офингера и астала, већ због антибактеријског намештаја и других потрепштина, које не производи ‘Симпо’. Хапсио си их из политичких разлога и ради опстанка на власти“, тврди Митровић

Нећеш ме убити на спавању

„Драги Ђики, да те још једном подсетим: ја ти нисам ни Борис ни Шуле, а ти си онај који је све своје пријатеље побио на спавању. И Сакана и Ивана Станковића и Бориса Тадића и Драгана Шутановца и многе друге који се усудише да верују у пријатељство“, пише Митровић у свом одговору.


Хоће да уведу једнопартијски систем

- Напади на мене појачани су од када сам изјавио да је у Србији на сцени успостављање једнопартијског система. Сада покушавају да ми униште углед који сам стекао изградњом мостова, школа, булевара обданишта. Не можете заменити Ђиласа у Београду неким дететом без дана радног стажа, а да га пре тога у медијима нисте представили као највећег лопова - упозорио је Ђилас.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси