Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбачена одлука о затварању ЕРТ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2013.

Извор: РТС

Одбачена одлука о затварању ЕРТ-а

Државни савет, највише правосудно тело у Грчкој, одбацио одлуку владе о затварању државног медија ЕРТ и наложио да се поново почне са привременим емитовањем програма.

 

Највише правосудно тело у Грчкој Државни савет одбацио је одлуку владе о затварању државног медија ЕРТ и наложио да се поново почне са привременим емитовањем програма.

Програм би се тако емитовао све док се не успостави нови национални медиј, одлучио је Државни савет.

Савет је донео одлуку по приговору синдиката ЕРТ, пренела је агенција АФП.

Вест о одлуци Државног савета објављена је након што је извор из грчке владе изјавио да је премијер Антонис Самарас поново предложио да државна медијска кућа ЕРТ буде "привремено поново отворена" док парламент не одобри владину иницијативу за формирање нове станице.

Неименовани извор је навео да би комисија сачињена од представника три коалиционе странке "ангажовала одређени број новинара неопходних да би државни медиј поново радио" све док не прође закон о успостављању нове.

Самарас је и пре два дана понудио да ЕРТ почне с делимичним емитовањем програма, после драматичног затварања које је подстакло протесте у Грчкој и критике широм Европе.

Затварање ЕРТ је такође изложило владу оптужбама медијских група у Грчкој и иностранстрву за ауторитаризам.

Агенције су оцениле да се Самарас суочава са двоструким изазовом - незадовољних коалиционих партнера због затварања државне радио-телевизије ЕРТ и судског процеса која би могао да угашену телевизијску станицу "врати у живот".

Самарас је сазвао састанак за са лидерима мањих социјалистичких и умерено левичарских странака из коалиције, који се снажно противе гашењу телевизије и захтевали да се програм одмах врати у етар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси