Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Динкић се због истине свети Нашим новинама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2013.

Аутор: Екипа Наших Извор: Наше новине

Динкић се због истине свети Нашим новинама

Истог дана када су Наше објавиле текст да Млађан Динкић не плаћа редовно порез, редакцији нашег листа стигла опомена да измиримо дуговања у року од пет дана или ће нам бити блокиран рачун

Још један политички притисак на медије! На адресу редакције Наших новина јуче ујутру стигла је опомена Пореске управе Београд, филијала Палилула, у којој нам је запрећено да уколико не измиримо све обавезе у року од пет дана, рачун наше фирме биће блокиран! Опомена је стигла истог дана када је у Нашим новинама објављен текст да Млађан Динкић, министар финансија и привреде, у чијој надлежности је и Пореска управа, не измирује редовно своје пореске обавезе.

Према подацима филијале општине Нови Београд на чијој територији се налази и стан Млађана Динкића, министар је девет месеци каснио са уплатом пореза на имовину те му је због тога обрачуната камата од 2.119 динара. Да су подаци које смо објавили тачни, потврдио нам је и сам Млађан Динкић, који је признао да је „ненамерно прескочио једну уплату за 2011. годину“.

Двоструки аршини

За разлику од Наших новина, које су у најкраћем року опоменуте да изврше уплату, министар нам се пожалио да му нико никада није послао опомену због неизмирених обавеза, већ је сасвим случајно открио да је направио пропуст не плативши порез на стан од 150 квадрата, а који је пре неколико година платио 353.000 евра.

- То је недопустиво јер ми чак две године нико из општинске пореске управе није послао било какву опомену и упозорио на пропуст. Зато ћу инсистирати код свих градоначелника да уведу много бољи и ефикаснији систем контроле и обавештавања - рекао нам је Динкић.

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић каже да је неоспорно да и министар Динкић и Наше новине морају редовно да испуњавају своје пореске обавезе, али да је такође невероватно да истог дана стигне опомена редакцији Наших баш када је и објављен текст о министру Млађану Динкићу.

- Имам јак основ за сумњу да опомена за измирење пореских обавеза није баш случајно јуче стигла на адресу Наших новина. Јер знајући специфичан однос Млађана Динкића према медијима и закону о информисању, а што датира још од 2005. године, не би ме чудило да је то његов одговор на објављен текст.

Вероватно је министар уз своје одговоре на ваша питања послао и опомену за наплату пореза. С друге стране, не би ме чудило да после ове моје изјаве иста или нека слична опомена стигне на адресу „Врањских новина“ или НУНС-а - каже Обрадовић за Наше.

Пореска управа: Опомена нема везе с Динкићем

С друге стране, у централи Пореске управе речено нам је да опомена и претња блокадом коју смо јуче добили немају „апсолутно никакве везе са писањем Наших новина о плаћању пореза на стан господина Динкића“.

Такође тврде и да су опомену Нашим новинама упутили пре него што је изашао поменути текст.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси