Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић и даље оптужује, Ђилас ћути
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2013.

Аутор: И.М. Извор: Вечерње новости

Митровић и даље оптужује, Ђилас ћути

Нове оптужбе власника Пинка против градоначелника Београда. После уплитања НУНС, нису се огласили ни Ђилас ни РРА

 

РАТ два медијска моћника - Жељка Митровића и Драгана Ђиласа - наставља се, али је из маркетиншких прешао у друге воде. Први човек Пинка сада оптужује председника ДС и градоначелника Београда за ствари које немају везе са радом његове агенције „Дајрект медија“.

Укључило се и Независно удружење новинара Србије, које од Републичке радиодифузне агенције тражи реакцију. НУНС тврди да Митровић „на непримерен начин, супротан професионалним стандардима и етичком кодексу, користи своју позицију на медијском тржишту за личне обрачуне“.

У Републичкој радиодифузној агенцији у понедељак, међутим, нису хтели да реагују, нити смо од њих могли да добијемо било какво објашњење да ли су Митровић и ТВ Пинк на било који начин прекршили медијске законе и Кодекс понашања емитера.

Последње Митровићеве оптужбе на Ђиласов рачун тицале су се наводних злоупотреба функције градоначелника. Он је упитао НУНС да му појасни о чему његова телевизија сме да извештава, а о чему не, „ко сме да краде, а ко не, ко сме, а ко не сме да објави истину о злоупотребама градоначелника Ђиласа“.

Затражио је и хитно објашњење да ли сме да објави „како је и због чега и преко кога градоначелник Ђилас хапсио руководиоце градских здравствених институција, међу којима и професоре универзитета и поред сазнања да су невини, што им је и сам потврдио“.

- Да ли смем да објавим снимак разговора градског менаџера Александра Бијелића са проф. др Николом Милинчићем, а по налогу градоначелника Ђиласа, у коме се потврђује сазнање о невиности ухапшених лекара, као и ултиматум за оставке из политичких разлога. Очекујем одговор и на питање да ли смем да објавим шта је градоначелник Ђилас са руководиоцима здравствених институција, а пре њиховог хапшења, рекао др Владану Шубаревићу - упитао је Митровић НУНС.

Из кабинета градоначелника ни у понедељак, као ни претходних дана, није било реакције на салве Митровићевих оптужби. Не зна се ни да ли ће овај случај добити судски епилог. Након вишедневног рата саопштењима, у понедељак је и у „ружичастом“ табору било затишје.

ТРАЖИ 10 МИЛИОНА ЕВРА

НАКОН одлуке о раскиду сарадње са Ђиласовом „Дајрект медијом“, Жељко Митровић ће тражити од ове маркетиншке агенције повраћај средстава у износу већем од десет милиона евра. Сарадња ће и званично бити окончана, најављују из Пинка, 31. септембра, када доврше текуће послове.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

21.06.

2013.

vlada dedic [нерегистровани] у 13:19

asnonimusi

Milim vas da iše ne objavljujete anonimne komentare. Ko ima šta da kaže neka kaže javno. Ovakvo kukavičko "komentarisanje" je i dovelo medije i sraman položaj. Da je bilo više hrabrosti , ljudskog i profesionalnog dostojanstva, danas ne bismo bili u ovako jadnoj situaciji, ni mi novinari, ni gradjani, a ni država .

Одговори
уто

18.06.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 12:58

Rajna

Mitrovic je zaista ispod svakog nivoa. Ko njemu sta zabranjuje? Pa zar ne objavljuje sta mu padne na pamet, a svasta mu pada na pamet, pri tome u naletu ostarscenosti u celu bljuvotinu uvlaci i pojedine ljude pa i novinarska udruzenja. Ako ima dokaze- na ekran, a ne u tajm-autima Farme , ko baba Persa, bljuje moralne lekcije.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси