Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смем ли да објавим да је Ђилас хапсио лекаре?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2013.

Извор: Курир

Смем ли да објавим да је Ђилас хапсио лекаре?

Власник Пинка од НУНС тражи објашњење ко сме, а ко не сме да објави истину о злоупотребама Драгана Ђиласа

 

БЕОГРАД - Оштре речи у саопштењима НУНС-а и Жељка Митровића.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) указало је јуче да власник ТВ Пинк Жељко Митровић „на непримерен начин, супротан професионалним стандардима и етичком кодексу, користи своју позицију на медијском тржишту за личне обрачуне“ и позвало Републичку радиодифузну агенцију (РРА) да реагује у складу са законом и овлашћењима које има.

- Национална фреквенција којом располажу комерцијални медији јавно је добро и не може се користити за обрачуне и линч људи, како то чини Митровић, водећи у случају Драгана Ђиласа и „Дајрект медије“ прави медијско-политички рат - саопштено је из НУНС.

 Етички кодекс

 Власник „Пинк медија групе“ Жељко Митровић позвао је НУНС да му одговори шта се у Србији сме, а шта не сме објављивати, ко сме, а ко не сме да краде и ко сме, „а ко не сме да објави истину о злоупотребама градоначелника Драгана Ђиласа“. Називајући НУНС „малом дружином“, Митровић истиче да му је посебно драго што се НУНС „позива на професионалне стандарде и етички кодекс“.

- Из тог разлога замолио бих вас да ми дате додатна појашњења и упутства шта се у Србији сме, а шта не сме објављивати, ко сме, а ко не сме да краде и на крају, ако хоћете, ко сме, а ко не сме да објави истину о злоупотребама градоначелника Ђиласа - нагласио је Митровић у саопштењу.

Он сматра да свако удружење, па и НУНС, „не сме да буде стрина, а ни адвокат криминалаца, тапкароша, лопова, бескрупулозних накупаца, јер у амбијенту демократизације и слободе информисања свака друштвена девијација не сме бити прикривана“.

 Хапшења невиних

 Он жели да му НУНС што хитније достави објашњење да ли сме да објави „у понедељак 17. јуна у информативним емисијама телевизије Пинк како је, због чега и преко кога градоначелник Ђилас хапсио руководиоце градских здравствених институција, међу којима и професоре универзитета, и поред сазнања да су невини, што им је и сам потврдио“.

 - Да ли смем да објавим снимак разговора градског менаџера Александра Бијелића с проф. др Николом Милиничићем, а по налогу градоначелника Ђиласа, у ком се потврђује сазнање о невиности ухапшених лекара, као и ултиматум за оставке из политичких разлога? - пита Митровић.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

19.06.

2013.

Razočarana [нерегистровани] у 15:21

Sramota

Strašno šta se u Srbiji sve radi zarad vlasti! A poznati smo i po "slobodi medija". Prava demokratska zemlja, sramota!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси