Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министар: Танјуг ће бити приватизован
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2013.

Извор: РТВ, Танјуг

Министар: Танјуг ће бити приватизован

Министар културе и информисања Братислав Петковић изјавио је данас за "Новости" да се након јавне расправе о Закону о јавном информисању чека мишљења министарстава, те да ће се закон пред посланицима наћи у септембру.

Говорећи о сету медијских закона Петковић је навео да ће власништво у медијима бити транспарентно, да ће Танјуг бити приватизован, као и да ће новинари бити заштићенији.

"И Закон о електронским медијима следеће недеље иде на јавну расправу, а Закон о јавним сервисима, којим ће бити укинута ТВ претплата, готов је на јесен", навео је министар.

 

Према његовим речима, министарство културе сугерисаће Влади Србије да се стави на разматрање извештај покојне Верице Бараћ о корупцији у медијима, у коме су већ прозвани многи представници претходног режима који су кроз своје маркетиншке агенције вршили притисак на медије.

"Ни Министарство културе и информисања, нити Влада Србије тако нешто неће дозволити", поручио је он.

Министар је истакао да се лично не боји ни избора, ни реконструкције владе, мада се његово име често помиње као име неког ко ће бити "реконструисан".

"Вицепремијер Александар Вучић води одговорну политику у свим сегментима друштва, па ће, што се Владе тиче, тако бити и у области културе и медија. Ја се, лично, не бојим ни избора, ни реконструкције, мада се моје име често помиње као име неког ко ће бити 'реконструисан'. Ако Влада процени да немамо резултате и да нисмо испунили очекивања, у реду", рекао је Петковић.

Министар је додао да је лично задовољан, "посебно с обзиром на дате околности, бочне ударе и злонамерност појединих медија у процени резултата" његовог министарства.

Упитан очекује ли датум за почетак преговора са ЕУ, Петковић је рекао: "С обзиром на то да је и немачки амбасадор у Београду оптимиста, да је оптимиста и први потпредседник Вучић, нема разлога да ја не будем. Српска култура је одавно у Европи."

У осврту на то шта је министарство урадило за годину дана, он је истакао да су и поред минималног буџета за културу, отворена четири музеја - Вука и Доситеја, Историјски музеј Србије, Музеј СПЦ и Конак кнеза Милоша, а до септембра ће се отворити и нова зграда Музеја кинотеке

"Очекује нас и велика изложба о Стефану Немањи, као и стогодишњица почетка Првог светског рата", подсетио је Петковић.

Упитан да ли ће бити укинуте националне пензије, он је рекао да неће, али ће од јесени бити промењена уредбу, па оне више неће бити социјална категорија, већ признање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси