Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Је л’ овај човек јачи од система?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2013.

Извор: Информер

Је л’ овај човек јачи од система?!

Министар финансија Млађан Динкић наредио је напад на Информер! Динкић је својим сарадницима наложио да у нашу редакцију пошаљу „све могуће пореске и финансијске контроле“, а тражио је и да се испита порекло имовине главног уредника Драгана Ј. Вучићевића!?!

Млађа је убеђен да му Информер ради о глави, тврди да му људи из врха полиције и Владе, намештају афере. У једном тренутку је чак рекао да је ово игра на све или ништа. Рекао је: Тужићу их за сваки зарез, уништићу Информер! - преноси наш извор из Министарства финансија.

Млађан Динкић јуче је у интервјуу за дневни лист „Данас“ посредно оптужио чак и премијера Ивицу Дачића и првог потпредседника Владе Александра Вучића да воде медијску хајку против њега!?

 Обавићу озбиљан разговор у наредном периоду с Дачићем и Вучићем поводом јавне тајне да већ годинама један део полиције у садејству са таблоидним новинама протура различите дезинформације или полуистине у циљу моралне дискредитације људи из јавног живота - рекао је Динкић и оптужио „полицијске доушнике“ и „уреднике таблоидних новина“ да руше државу и праве хаос само зарад својих интереса.

Сви му криви

Динкић је, такође, критиковао и председника Томислава Николића што је одбио његов захтев да хитно сазове седницу Савета за националну безбедност због писања Информера!

Извор нашег листа из врха Владе Србије каже да је министар финансија у невиђеној паници.

 Ваше писање га је буквално разбеснело. Он тврди да ништа од тога није истина, али ипак панично, на све могуће начине, покушава да сазна које се све истраге против њега воде и до којих сазнања је досад дошла полиција - препричава наш саговорник.

И заиста, ако већ, како тврди лидер УРС, ништа од писања Информера није тачно, ако ниједан од докумената које смо објавили није валидан, питање је зашто је онда он у толикој паници? Или, може бити, Динкић зна нешто што ми још не знамо и страхује да би и то могло бити откривено?!

Информер је, подсетимо, у претходне две недеље писао да је Млађан Динкић под истрагом због сумње да је умешан у милионске малверзације приликом оснивања и приватизације Националне штедионице. Објавили смо и полицијску документацију која доказује да је стопирана истрага о Динкићевој улози у „проналажењу“ државних милијарди на тајним рачунима на Кипру... Ни у једном тренутку нисмо тврдили да је министар нешто украо, само смо преносили податке из истраге и инсистирали на утврђивању истине.

У полицији, Влади и Председништву Србије јуче нису хтели да коментаришу неуобичајене Динкићеве критике на њихов рачун. Сам Млађан Динкић пак тврди да „апсолутно није тачно“ да је наложио финансијски удар на Информер.

 Неко вас је слагао, као и обично... - рекао је Динкић и прекинуо везу.

Динко Грухоњић, председник Независног друштва новинара Војводине, каже да није изненађен Динкићевим наступом јер је он, како каже, склон таквом понашању.

 Није ни први ни последњи пут да Динкић ради такве ствари. Он је био иницијатор срамног покушаја измена Закона о информисању које су касније одбијене пред Уставним судом...

Ко кога плаћа

Криминолог Добривоје Радовановић у изјави за наш лист каже да би полиција морала да испита Динкићеве наводе да неког уредника или новинара плаћају полицајци.

 Ако један од министара у Влади тврди да су неки новинари потплаћени да нешто ураде, полиција би то морала да истражи. То су озбиљне оптужбе, али јако чудне! Зашто би полиција имала мотив да вас плаћа, то никако не разумем.

Логичније је да новинари дају полицији новац за неке информације - сматра Радовановић.

Екипа Информера

 

Антрфиле : Шта смо све објавили о Динкићу

 

л Динкић је под истрагом УКП због два сумњива посла - оснивања Националне штедионице и продаје простора ЗОП л Полицијска сазнања кажу да су највећу корист из овог посла извукли Мирослав Мишковић, Вук Хамовић и Војин Лазаревић

 

Специјално тужилаштво је 10. октобра 2007. од Јавног тужилаштва преузело случај „кипарских милијарди“ и заташкало га л Јавно тужилаштво је 19.3.2007. тражило саслушање Динкића, Лабуса и још 12 функционера. Нико никада није саслушан

 

мојугао

Љиљана СмајловиЋ

председница УНС

 

Не сматрам Динкићеве критике, у овом конкретном случају, притиском на медије.

Ипак, брига за националну безбедност  најчешћи је лажни изговор оних који би да прикрију објављивање информација које интересују грађане.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

17.06.

2013.

vladimir dedic [нерегистровани] у 12:28

ne razumem

Ne razumem šta je sporno u zahtevu g. Dinkića da se ispita poslovanje bilo kog privrednog subjekta, pa i Informera. Ako je sve čisto i po zakonu onda Vučičević ne mora da brine. Posle provere inspekcije može slatko da se smeje Dinkiću u brk. Jel da? Ili možda grešim? A ko je u panici ne znam.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси