Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гашење грчке државне РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2013.

Гашење грчке државне РТВ

Како коментаришете гашење грчке државне РТВ због мера штедње?

Зоран Станојевић

Радио-телевизија Србије

Јавни сервис Грчке није угашен, већ се реструктурира. Наоко, то изгледа као длучна, али не и одлична мера владе која решава кризу. У суштини, то је прилика да се формира сервис по укусу власти, а под изговором да је садашњи неефикасан. Ако је то добро решење, зашто прво није испробано гашење неког министарства, рецимо финансија или полиције, и формирање новог? Страхујем од последица и револуционарног заноса.

Јелена Сурчулија Милојевић

Факултет политичких наука

То је удар на слободу медија и основно људско право на слободу изражавања и информисања. ЕУ, која промовише слободу медија као један од својих темељних принципа, сигурно није мислила на гашење јавног сервиса када је тражила да се смањи јавна потрошња. Важно је да је програм наставио да се емитује путем интернета и дигиталне фреквенције и да су Грци изашли на улице да бране своју националну телевизију. Надам се да Србију неће задесити исти сценарио.

 Горан Караџић

Републичка радиодифузна агенција

Могу рећи да сам уплашен, јер сам свестан чињенице да живимо у врло сиромашној земљи и нико не може да искључи такав сценарио и код нас. Не бих желео да се једног јутра пробудим у Србији без РТС, упркос свим њеним манама.

Саша Мирковић

Асоцијација независних

електронских медија

Мислим да је тако радикална мера збунила чак и оне који знају колико је велика криза у Грчкој, нарочито брзином којом је то урађено - буквално преко ноћи. Све ово указује да су могући слични сценарији и у Србији, али и земљама ЕУ. Не верујем да ће се то десити са РТС, али може са неким губиташем у привреди.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

14.06.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 11:17

Drzavno nije javno

ERT nije drzavna vec javna radiodifuzna organizacija.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси