Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић: Држава да нађе замену за претплату
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2013.

Аутор: Л.Г. Извор: Блиц

Тијанић: Држава да нађе замену за претплату

Претплата за РТС ће бити укинута у октобру, када ће Јавни сервис почети да се финансира из буџета, најавио је помоћник министра културе и информисања Драган Коларевић.

Међутим, за сада није познато где је у буџету пронађен новац за то. - Мој посао је да бринем о телевизији, да обезбедим програм и функционисање РТСа, а држава је та која треба да обезбеди новац - кратко је прокоментарисао Тијанић, истакавши да је по изјавама и подацима међународних институција РТС у последњој деценији најбољи јавни сервис у региону. Према незваничним информацијама, РТС ће наставити да продаје и свој огласни простор јер је то још један од начина његовог финансирања. Наиме, од ТВ претплате Јавни сервис се финансира са 40 милиона динара, а још 20 одсто прихода обезбеђује из огласа. Помоћник министра Коларевић истакао је и да ће држава највероватније и током 2014. године финансирати агенцију Танјуг, и додао да би Скупштина Србије у септембру могла да усвоји медијске законе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси