Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коларевић: Укидање претплате за РТС у октобру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 06. 2013.

Извор: РТВ, Бета

Коларевић: Укидање претплате за РТС у октобру

Помоћник министра културе и информисања Драган Коларевић изјавио је данас да очекује да ће у октобру бити укинута претплата за Радиотелевизију Србије и почети финансирање јавног сервиса из буџета.

Коларевић је агенцији Бета рекао и да ће држава највероватније и током 2014. године финансирати агенцију Танјуг, и додао да би Скупштина Србије у септембру могла да усвоји медијске законе.

Нацртом закона о јавном информисању предвиђен је прекид буџетског финансирања медија од 1. јануара 2014. године, као и да држава до 15. септембра распише конкурс за пројектно финансирање за следећу годину.

Коларевић је рекао да ће Министарство културе и информисања покушати да помогне медијима који су у кризи и да ће, упркос наставку државног финансирања Танјуга, настојати да се на тржишту створе равноправни услови за рад свих медија.

Почетком јула Закон о информисању у Влади

Драган Коларевић је данас најавио да ће почетком јула нацрт закона о јавном информисању бити упућен Влади Србије.

Коларевић је на седници Одбора за културу и информисање Скупштине Србије рекао да се чека мишљење министарстава о том нацрту и да би одговори требало да стигну почетком јула.

Према његовим речима, Министарство планира још неке измене нацрта закона о електронским медијима након чега ће се надлежна министарства изјаснити и о том предлогу.

Коларевић за сада није прецизирао да ли је нацрт закона о јавном информисању битније измењен, а седница парламентарног одбора је у току.

Асоцијација медија саопштила је да је у претходна два месеца Министарство за културу и информисање изменило текст нацрта закона о јавном информисању и тако суштински одступило од основних принципа Медијске стратегије.

Асоцијација је навела да су сада озбиљно доведени у питање пројектно финансирање медија, приватизација свих државних гласила, док су прописане знатно рестриктивније одредбе о регистру и обједињавању медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси