Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уручене награде за истраживачко новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2009.

Извор: Блиц - Београд

Уручене награде за истраживачко новинарство


Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Амбасада САД у Србији уручили су синоћ на Факултету драмских уметности награде за истраживачко новинарство у категоријама младих и искусних новинара поводом Светског дана слободе медија који се обележава 3. маја.

Жири НУНС-а изабрао је најбоље од 27 радова приспелих на конкурс који је организован четврту годину за редом. У категорији радија није проглашен победник, па су награде преусмерене на још два телевизијска прилога.

Свечаности и додели награда присуствовао је амбасадор САД Камерон Мантер.

- Оптимиста сам по питању будућности српских медија упркос чињеници да је у јеку процват таблоидног новинарства на штету етичког. Не сме се заборавити да слобода увек иде уз одговорност - рекао је Мантер.

Он је уручио награду новинару Дејану Димићу у категорији писаних медија за ауторе старије од 35 година за текст „Добро контролисани послови”, објављен у „Врањским новинама”.

Награду у категорији млађих новинара у писаним медијима поделиле су новинарке агенције „Бета” Мирјана Пантић и Ивана Јовановић за текстове „Луда кућа лажног исцелитеља ДДД” и „Жртвовање жртава”, објављене у Досијеу о медијима НУНС.

За телевизијски прилог „Тајна Жуте куће” емитованог на РТВ Б92 жири је наградио новинарке Јелене Вељковић, Радославке Деспотовић, Јасмине Пашић и Сандре Мандић у категорији искусних новинара, док је прилог „Врела крв” донео награду Милошу Теодоровићу и Ивани Лалић Мајдак у категорији младих новинара.Награда је припала и остварењима „Вучко Манојловић - чекајући смрт” аутора Ане Војводић и Миљана Витомировића и „У име народа - знакови поред пута” Инес Мештровић.

С. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси