Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кивни али плаћају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 05. 2009.

Извор: Вечерње новости

Кивни али плаћају


ПРЕДСЕДНИК савета Републичке радиодифузне агенције владика Порфирије похвалио је јуче грађане како у све већем броју плаћају претплату за РТС.

Многи гледаоци програма јавног сервиса, међутим, још су кивни, јер је у кризна времена претплата поскупела. Тако за гледање програма РТС домаћинства, уместо пређашњих 387, од априла плаћају 434 динара. Образложење - усклађивање са индексом раста цена на мало.

Реакције јавности на поскупљење, бар судећи према коментарима које су читаоци остављали на сајтовима медија или интернет форумима, биле су бурне. Непрестане репризе серија, превише реклама, што је непримерено јавном сервису, мањак образовног, а вишак комерцијалног програма - неке су од главних замерки посетилаца форума и сајтова медијских кућа на програм РТС.

Ипак, владика Порфирије, у име РРА, који је надлежан за рад управног одбораРТС, тврди да је наплата претплате у Београду изнад 80 одсто “упркос кризи”.

- Без обзира на поскупљење претплате, имамо парадоксалну ситуацију. Наиме, наплата ТВ претплате је од увођења па донедавно била у сталном паду, а ево протеклих месеци десило се напросто једно чудо. ТВ претплата је и поред повећања достигла наплату 81 одсто у Београду и готово у свим градовима Србије имамо већи проценат наплате - изјавио је владика.

Убирање више новца од претплате, по његовом мишљењу, помоћи ће јавном сервису у периоду економске кризе, када је смањен прилив од маркетинга.

Антрфиле : ДУЖНИЦИУ

СРЕДИНАМА које су сиромашније од Београда, посебно на југу Србије, претплата се наплаћује у знатно мањем проценту. Зато је велики број грађана који су, пошто нису могли или нису хтели да измире обавезе према јавном сервису, добили судске позиве због дуговања.

ПРЕНОСИ

ГОВОРЕЋИ о откупу права РТС за трогодишњи пренос Лиге шампиона, владика Порфирије је нагласио да он неће да буде плаћен од претплате. Казао је да “сасвим случајно зна да РТС неће из постојећег буџета издвојити за плаћање Лиге шампиона и да је она отплаћена преко маркетинга”.

И. Мићевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси